Την Παρασκευή 5 Αυγούστου πανηγύρισε ο μικρός ιστορικός και πρώην Ενοριακός Ναός Ναός της Παναγίας των Χιόνων που ευρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Κτικάδο και  Χατζηράδο της Τήνου. Σε καταλόγους της Αρχιεπισκοπής μας αναφέρεται η ύπαρξή του πριν το έτος 1700 και θεωρείται ο μοναδικός στην ελληνική επικράτεια που οικοδομήθηκε μετά την απόφαση της οικουμενικής Συνόδου να αποδοθεί στην Παναγία ο τίτλος της Θεοτόκου.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Παναγίας από τον  εφημέριο της ποιμαντικής Ενότητας του Κάμπου π. Γεώργιο  Ανδριώτη και συμπροσευχήθηκε μαζί του ο π. Μάρκος Βιδάλης του ιερού Κλήρου της Αθήνας.

Την Ημέρα της εορτής τελέστηκε  η Θεία Λειτουργία στις     6.30 το πρωί  από τον Λειτουργό του ναού π. Γεώργιο Ανδριώτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι είχαν διανυκτερεύσει στο Ναό και στις 11 τελέστηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του οι ιερείς: π. Γεώργιος Ανδριώτης, ο π. Ριχάρδος και ο Γάλλος Ιεροδιάκονος π. Λαυρέντιος, που παρεπιδημεί τις ημέρες αυτές στην Τήνο.

Η συμμετοχή των ευλαβών της Παναγίας ήταν όπως κάθε χρόνο  καλή.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.