Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου. Στο ενημερωτικό σημείο της συνεδριάσεως, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, αναφέρθηκε στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί.

Ο κ. Ορφανός μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Αύγουστος φέτος όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έκανε λόγω για ένα νέο προφίλ επισκεπτών κάτι που πρέπει να μας ικανοποιεί όλους. Ενώ, συνέχισε λέγοντας ότι η πληθώρα επισκεπτών έχει εξήγηση και αφορά την καλή προβολή του τόπου που πραγματοποιείται.


Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως οι υποδομές του νησιού με την αύξηση της επισκεψιμότητας ήρθαν σε οριακά επίπεδα παρ' όλα αυτά άντεξαν και ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις των επισκεπτών .Τόνισε πως μετά την τουριστική περίοδο πρέπει να κοιτάξουν όλοι μαζί τις υπάρχουσες υποδομές και να τις βελτιώσουν - αναπτύξουν. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Παναγιώτης Κροντηράς συμφώνησε επί του θέματος και μεταξύ άλλων ανέφερε,  «Η Τήνος εισπράττει την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια στο θέμα προβολής» 

Πρόσθεσε δε, ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους τουρίστες ήταν η ενδοχώρα του νησιού που προβλήθηκε επί Δήμου Εξωμβούργου ενώ, έκλεισε επί του θέματος λέγοντας ότι καλύτερος πρεσβευτής του τόπου είναι ο επισκέπτης που φεύγει ευχαριστημένος από το νησί.

Ο κ. Πέτρος Κουσουνάδης, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ανέφερε πως κι εκείνος συμφωνεί με το φτιάξιμο των υποδομών μετά την τουριστική περίοδο και τόνισε επίσης «Μιλάμε για ένα νησί που θέλει να αναπτύξει ένα τουριστικό πρόσωπο καλό θα ήταν να μην γίνονται έργα ενδιάμεσα της τουριστικής σεζόν.»

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.