Τιμώ την μετονομασία, ΄΄ Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων Ιωάννης Καρδαμίτσης΄΄.

Η δημόσια συγχαρητήρια δήλωση της Ανθής Παγκαλή, εγγονής του αοιδίμου δασκάλου μας Ιωάννη Καρδαμίτση, προς το πρόσωπό μου, για την στάση και πρότασή μου, στο θέμα της μετονομασίας του Δημοτικού Σχολείου Υστερνίων, με ικανοποιεί απόλυτα ηθικά και αφήνει έκθετους, όλους-όσοι δεν ασχολήθηκαν με την αποδεικτική, τεκμηριωμένη, ενωτική και ιστορικά συνεπή, πρότασή μου.


Η ιστορική μνήμη αποτελεί για κάθε κοινότητα ανθρώπων, λαών, εθνών την αδιαπραγμάτευτη ιερή παρακαταθήκη για την εσαεί ύπαρξή τους. Η αγνόησή της και η ασέβεια απέναντι σε αυτή, επιφέρει δεινά, διχασμού, απώλεια της ταυτότητας του λαού και παραχάραξη της παράδοσης και του πολιτισμού ενός τόπου.

Η ιστορία επελθόντος του χρόνου, πάντα αντικειμενική και αυστηρή απέναντι στα γεγονότα αποδίδει την δίκαιη και σώφρονα ετυμηγορία της και καταγράφει την πραγματικότητα.

Γι αυτό το λόγο ζητήματα διαχείρισης της ιστορικής μνήμης ενός τόπου, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με νηφαλιότητα, έρευνα και μελέτη, ώστε να ενισχύουν, αντί να υπονομεύουν την συνοχή του κοινωνικού συνόλου.

Τήνος 29 Αυγούστου 2016, Μανώλης Σώχος, Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.