ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ


Συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη μέρα του 8ου Jazz on Tinos. To σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στις 21.30 το Julia Hülsmann trio.

Julia Hülsmann: πιάνο
Marc Muellbauer: μπάσο
Heinrich Köbberling: ντραμς

Θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την Γερμανική τζαζ χωρίς την Julia Hülsmann και το Τρίο της, οι οποίοι εδώ και 17 χρόνια δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν και να βοηθούν δραστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης τζαζ στη χώρα τους και πέρα από αυτήν. Το Τρίο της τζαζ πιανίστας Hülsmann περιλαμβάνει επίσης τον μπασίστα Marc Muellbauer και τον ντράμερ Heinrich Köbberling. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα μουσικών εκφράσεων, με στυλ που παραμένει διακριτικό: ουσιαστικό, συμπυκνωμένο αλλά ταυτόχρονα και με εξαιρετική καθαρότητα.


Τρία χρόνια αργότερα, μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του άλμπουμ τους «The End of a Summer» (ECM, 2008), κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Imprint» (ECM, 2011) που παρουσιάζει πλήρως τον μουσικό χαρακτήρα του Τρίο. Το 2013, ύστερα από πολλές συναυλίες στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη παρουσιάστηκε ο δίσκος «In Full View», με τη συμμετοχή του τρομπετίστα Tom Arthurs. Το πιο πρόσφατο CD της Julia Hülsmann είναι το «Julia Hülsmann Quartet w/ Theo Bleckmann ‘A Clear Midnight – Kurt Weill and America’» (ECM, 2015), ενώ για την πορεία της στην τζαζ, η τιμήθηκε με το SWR JAZZPREISS 2016. http://juliahuelsmann.de/

Δείτε τι έγινε χθες στην πρώτη μέρα του 8th Jazz on Tinos

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.