Πέφτει σήμερα η αυλαία του 8ου Jazz On Tinos. Το σημερινό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεις στις 21.30 Blue Note Organ Trio και στις 23.00 George Kontrafouris Trio.

2η μέρα Jazz On Tinos

21:30 - Blue Note Organ Trio

Μιχάλης Παπαδόπουλος: κιθάρα
Leonardo Corradi: hammond organ
Σεραφείμ Μπέλλος: ντραμς

Το Blue Note Organ Trio είναι ένα καινούργιο project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας LeonardoCorradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το project είναι ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία ειδικά την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε κάποιους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz.

Το όνομα Blue Note στη συγκεκριμένη περίοδο είναι συνυφασμένο με την υψηλή αισθητική σε κάθε επίπεδο: από τους κορυφαίους μουσικούς που επέλεγε να ηχογραφεί, τον χαρακτηριστικό ζεστό ήχο που έβγαζε σε κάθε ηχογράφηση ο μηχανικός ήχου Rudy Van Gelder, ως και τα «ψαγμένα» εξώφυλλα που σχεδίαζε ο γραφίστας Reid Miles και τα οποία θεωρούνται τόσο επιδραστικά στο χώρο του graphic designόσο και η μουσική των δίσκων που κοσμούν για το χώρο της jazz. Ο LeonardoCorradi θεωρείται από πολλούς «παιδί θαύμα», αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών ψηφίστηκε από το περιοδικό JAZZIT ως ο καλύτερος οργανίστας (Best HammondPlayer) της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με μεγάλους μουσικούς όπως ο Σουηδός κιθαρίστας Ulf Wakenius, ο τρομπονίστας Fred Wesley, ο τρομπετίστας Flavio Boltroκ.α. Το παίξιμό του έχει παρομοιαστεί συχνά με αυτό δύο γιγάντων του hammondorgan, του Jimmy Smithκαι του Joey DeFrancesco. Το trio παρουσιάζει συνθέσεις των Sonny Clark, Lee Morgan, Hank Mobley, Donald Byrd, Horace Silver, Duke Pearsonκ.α.

23:00 - George Kontrafouris Trio

Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
Ντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Παναγιώτης Κωστόπουλος: ντραμς

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες παρουσιάζει ένα νέο σχήμα με τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο στα ντραμς.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.