Πριν λίγες ημέρες τελείωσε η έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας που πραγματοποίησα στον Τριπόταμο, στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας του Συλλόγου Τριποταμιανών και Σπεραδιανών ‘’Ο ΚΑΒΟΣ’’. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ.Κάρολο Μέγκουλα και όλα τα μέλη του συλλόγου, πρώτον για την πρόταση που μου έκαναν να εκθέσω τα έργα μου και δεύτερον για την φιλοξενία που μου προσέφεραν. Η έκθεση αυτή ήταν για μένα η πρώτη ατομική, εδώ και τόσα χρόνια που ζωγραφίζω ή αγιογραφώ (συλλογικές υπήρξαν αρκετές ).


Ειμαι πολύ χαρούμενη που αυτή έγινε σ' αυτό το κάτασπρο πανέμορφο χωριό τον Τριπόταμο, με τις λουλουδένιες γωνιές, την αστραφτερή καθαριότητα, τις καλοδιατηρημένες στοές και τις κατάλευκες ταράτσες που επικοινωνούν μεταξύ τους με ένα καταπληκτικό αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ειμαι χαρούμενη που το χωριό έκπληξη, όπως το αποκάλεσε επισκέπτης, συμβαίνει να είναι τόπος καταγωγής της μητέρας μου, άρα και δικός μου .

Η έκθεση αυτή έγινε με αφορμή των τριήμερων εκδηλώσεων που οργανώνει ο άνω σύλλογος και άλλοι φορείς του νησιού καθώς και πολλοί χορηγοί με θέμα τον ‘’οίνο’’ αφού οι Τριποταμιανοί παράγουν ένα από τα καλλίτερα κρασιά του νησιού. Στο σημείο αυτό θα συγχαρώ όχι μόνο το σύλλογο για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε για τις εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την τελευταία μέρα την 20-8- 2016 αλλά και όλους τους κατοίκους, γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, που ο καθένας με τη δουλειά που του είχε ανατεθεί έδινε τον καλλίτερο εαυτό του .

Να ευχαριστήσω όλους τους συγγενείς μου, τους καλούς μου φίλους ,τους γνωστούς μου καθώς και τους επισκέπτες των εκδηλώσεων που επισκέφθηκαν την έκθεση και κατέθεσαν στο βιβλίο εντυπώσεων ,ότι τους είχε συγκινήσει μέσα από τα έργα μου είτε αυτό ήταν το θέμα ,το χρώμα ή η κίνηση . Όλα αυτά θα με συντροφεύουν και θα είναι για μένα μια πολύ ωραία ανάμνηση στο πέρασμα του χρόνου.

Η έκθεση αυτή ήταν κατάθεση ψυχής ,γιατί οτιδήποτε έχω ερασιτεχνικά ζωγραφίσει (δεν έχω σπουδάσει ζωγραφική) , σηματοδοτεί για μένα ,ψυχική διάθεση ,γεγονότα , μνήμες, στιγμές της προσωπικής μου ζωής .

Οσο για την αγιογραφία ,την οποία έχω σπουδάσει στην σχολή του Π.Ι.Ι.Ε.Τ μου δίνεται η ευκαιρία, να ευχαριστήσω τους, α) την επιτροπή που την ίδρυσε, μετά από παρότρυνση του κ. Στράτου Παπακωνσταντίνου, τέως ειρηνοδίκη Τήνου ,καταξιωμένου αγιογράφου , και πρώτου δασκάλου της σχολής και δικού μου και β) τους μετέπειτα καταξιωμένους αγιογράφους, ζωγράφους και αγαπητούς δασκάλους μου Παναγιώτη και Νικόλαο Μεταξά και Νικόλαο Μινάρδο.Ολοι τους μας έδωσαν την ευκαιρία να διδαχθούμε την τέχνη της αγιογραφίας και να ασχοληθούμε με κάτι που είναι πραγματικά ψυχωφελές και δημιουργικό.

Ευχαριστώ την καλή μου φίλη Antoinette Milan , η οποία παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και την φωτογράφισε και έτσι έχω την δυνατότητα να την παρουσιάσω διαδικτυακά και στους φίλους μου, που λόγω της ολιγομερούς παραμονής της δεν μπόρεσαν να την επισκεφθούν .

Ευχαριστώ τα παιδιά της ιστοσελίδας του tinostoday για την ανάρτηση των κειμένων μου.

Θέλω να τελειώσω με τρείς γραμμές που γράφτηκαν στο βιβλίο εντυπώσεων της έκθεσης μετά τις 1.30 πμ  , από επισκέπτρια της τελευταίας εκδήλωσης, που δεν αναφέρονται στην έκθεση αλλά στον τόσο δραστήριο και φιλόξενο ΣΥΛΛΟΓΟ και που με πολύ λίγα λόγια περιγράφει την εκδήλωση και τα συναισθήματα που της προξένησε .

<< Είστε υπέροχοι που σε 20 σκαλιά !!!
καταφέρνετε και στήνετε ολόκληρο πανηγύρι , τόσο γλέντι ….
Μόνο φως στις ψυχές ...>> Ράνια . 21-8- 2016

Γαρυφαλλιά Πλυτά

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.