Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα», με πλούσιες δράσεις στο Ιστορικό Αρχείο και σε Μουσεία του Δικτύου του.

Μουσική παράσταση Βατραχομυομαχία - Ένας ραπ πόλεμος (αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου) Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου για σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου (κατόπιν συνεννοήσεως)

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30) για το γενικό κοινό.

Η αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη, παραμένοντας πιστή στο αρχαίο κείμενο, μετέγραψε στα νέα ελληνικά τη Βατραχομυομαχία, επικό ποίημα 303 εξάμετρων στίχων που παρωδεί την ομηρική Ιλιάδα. Το έργο εξιστορεί τον λυσσαλέο πόλεμο μεταξύ βατράχων και ποντικών, στην άκρη μιας λίμνης, αποδίδοντας με κωμικό τρόπο χαρακτήρες και χαρακτηριστικά ενός διαχρονικού θέματος, αυτού της διαμάχης των ανθρώπων (διάρκεια: 50 λεπτά).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.