Μονοήμερη εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος Σμαρδακίτου Τήνου τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Νομό Κορινθίας.

Θα ακολουθήσουμε την Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών μέχρι το Κιάτο. Από εκεί θα ακολουθήσουμε την όμορφη διαδρομή που οδηγεί προς την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας, ένα φυσικό φαινόμενο μοναδικής ομορφιάς. Αφού απολαύσουμε για λίγο την θέα της λίμνης θα κατευθυνθούμε πρώτα προς την ορεινή καταπράσινη περιοχή του Φενεού. Εκεί βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. η τεχνητή λίμνη

Δόξα που δημιουργήθηκε το 1996 σε καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Στο κέντρο της λίμνης έχει κτιστεί το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο και θα επισκεφθούμε για προσκύνημα.

Στη συνέχεια και σε απόσταση 1 χλμ από τη λίμνη θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Είναι ένα πανέμορφο μοναστήρι του 17ου αιώνα με πλούσια ιστορία και ζεστή φιλοξενία εκ μέρους των μοναχών. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας αντικρίζοντας όλη τη θέα από τα μπαλκόνια του μοναστηριού καθώς και το περίφημο γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνουν οι μοναχοί.

Κατηφορίζοντας πάλι προς την λίμνη Στυμφαλία θα κάνουμε στάση για το μεσημεριανό μας στις φημισμένες ταβέρνες της, καθώς και βόλτα γύρω από την λίμνη.

         Μετά θα ακολουθήσουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα, πιστεύουμε,                                                        γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής  επικοινωνήστε με τη Χριστινέλα Πιπέρη στο 6936537175 ή τη Βάσω Κρανάκη στο τηλ 6988926658 μέχρι και τις  15 Σεπτεμβρίου .

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.