Ξεκίνησαν  στην Τήνο, στις 30 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί,  τα σεμινάρια DOCROADS, που θα διαρκέσουν από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου   έως και  την  Κυριακή 09 Οκτωβρίου .

Μετά το τέλος κάθε εκπαιδευτικής ημέρας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει sponsored networking dinners  & events. Το DOCROADS σχετίζεται άμεσα με την Τήνο και με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου σε αυτό, αναβαθμίζεται  ουσιαστικά η θέση του νησιού .

Το DOCROADS είναι μία εκπαιδευτική σειρά seminars & workshops  για το δημιουργικό ντοκυμαντέρ, το μόνο οne off στον κόσμο που συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και άμεσα αποτελέσματα, επικεντρώνοντας στο storytelling  και στις διεθνείς συμπαραγωγές και συνεργείες, προσφέρει μία μοναδική πλατφόρμα μετεκπαίδευσης για ανερχόμενους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, βοηθώντας τους ταυτόχρονα στην δημιουργία του  δικού τους, διεθνούς δικτύου -(networking ).

Οι συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν μέσα σε δέκα ημέρες ταινίες τεκμηρίωσης στις  οποίες να αναδεικνύεται ο τόπος διοργάνωσης. Οι ταινίες παρουσιάζονται στην τελετή λήξης  και αφού αξιολογηθούν ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και συμμετέχουν σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Η επιλογή της Τήνου ως  τόπου διεξαγωγής του φετινού πρώτου Ευρωπαϊκού DOCROADS  αποτελεί  στόχο  για  να καθιερωθεί το νησί  ως μόνιμος τόπος διεξαγωγής όλων των ευρωπαϊκών εκδηλώσεων του προγράμματος .

Η τελετή λήξης, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των ταινιών, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 18.30 μμ, στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Ο Δήμος Τήνου, μέσω της Αντιδημάρχου Αναστασίας Δεληγιάννη, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες  και  θα τους προσφέρει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, μια πρώτη παρουσίαση των highlights  σημείων του νησιού προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη παρουσίαση του νησιού μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.