Η νέα πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν», κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.00 στο ΟΤΕ HISTORY, με το πορτρέτο του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά (1851-1938).

Ο γεννημένος στην Τήνο δημιουργός, που έζησε ανάμεσα στην τρέλα και τον θρίαμβο, έχει αφήσει σπουδαία έργα -όπως η φημισμένη «Ωραία Κοιμωμένη»- τα οποία του χάρισαν μια θέση στην ιστορία του ελληνικού μεταμοντερνισμού. Με γυρίσματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τήνο, την Αθήνα αλλά και το Βερολίνο, το 1ο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», φιλοξενεί μεταξύ άλλων, τον Λεωνίδα Χαλεπά, γλύπτη, διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανόρμου στην Τήνο και απόγονο του θρυλικού καλλιτέχνη, τον γλύπτη Κυριάκο Ρόκκο, την καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, μαρμαροτεχνίτες όπως ο Πέτρος Δελλατόλας, ο Λάμπρος Διαμαντόπουλος, ο Αντώνης Βίδος. Αφηγητής της σειράς είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης. Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Κώστας Μαχαίρας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.