Ο Σύλλογος Σμαρδακίτου Τήνου οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους τους μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 20/11/2016 στα Καλάβρυτα. Θα αναχωρήσουμε  το πρωί από το προκαθορισμένο σημείο, με προορισμό τα Καλάβρυτα. Μετά από σύντομη στάση ξεκούρασης στον Ισθμό της Κορίνθου θα ανέβουμε το Όρος Χελμό και η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι το Μεγάλο  Σπήλαιο.

Η Μονή η οποία θεωρείται η αρχαιότερη στην Ελλάδα χτίστηκε από τους αδελφούς μοναχούς Συμεών και Θόδωρο. Το Μέγα Σπήλαιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξεγέρσεις κατά των Τούρκων.


Επόμενος σταθμός μας η Ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας Σύμφωνα με το θρύλο της Αγίας Λαύρας η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, όταν ο Παλαιών Πατρών  Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα .

Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη πόλη των Καλαβρύτων για να επισκεφτούμε την εκκλησία της πόλης με το σταματημένο ρολόι στην ώρα εκτέλεσης των Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς κατακτητές και να γευματίσουμε στις ταβέρνες της πόλης. Αναχώρηση επιστροφής νωρίς το απόγευμα για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Χριστινέλα Πιπέρη στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936537175 ή στη Βάσω Κρανάκη στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6988926658 μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.