ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου. Μια συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες με τα περισσότερα θέματα να ψηφίζονται ομόφωνα.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τήνου, κος Σίμος Ορφανός όπου ενημέρωσε το σώμα για την αλλαγή της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ. Τήνου και ευχήθηκε στην κα Γαβριελάτου Βαλεντίνα, υπομονή και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της και ευχαρίστησε τον κο Γιαγιά για την μέχρι πρότινος συνεργασία που είχαν στον τομέα της Υγείας.  Αναφορά έγινε επίσης και στο ΕΠΑ.Λ Τήνου σχετικά με την πρόσφατη κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη λέγοντας ότι τα παιδιά αντιδρούν για βιβλία και καθηγητές που λείπουν καθώς και για την συρρίκνωση των τομέων, με τον Δήμο Τήνου να έχει προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Ευχήθηκε καλή αρχή στον Σύλλογο Ξενοδόχων Τήνου και να δουλέψουν όσο μπορούν για την βελτίωση των υποδομών τουρισμού του νησιού. Για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού που είναι σε εξέλιξη ο κος Ορφανός είπε πως προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ζήτησε την κατανόηση των "γειτόνων" του έργου ώστε όλοι μαζί να κάνουμε υπομονή για να πραγματοποιηθεί αυτό το σημαντικό βήμα για το νησί μας.

Ο κος Δήμαρχος κλείνοντας ανέφερε για τα έργα του Γιαννούλη Χαλεπά που βρέθηκαν θαμμένα στους τοίχους του σπιτιού του για πολλά χρόνια και ότι όλη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα υπάρχει συνέχεια.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κος Παναγιώτης Κροντηράς, θέτοντας κάποια θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στην νέα διοικούσα τους Κέντρου Υγείας, στον Σύλλογο Ξενοδόχων αναφέρθηκε στο θέμα του Επαγγελματικού Λυκείου και πρότεινε να βγει ένα ψήφισμα ώστε να στηρίξει το σώμα την παραμονή του πέμπτου τομέα.

Για ακόμα μια φορά έκανε αναφορά στο θέμα των σκουπιδιών καθώς και στην διαχείριση και τόνισε πως θα συνεχίσουν να λένε πως πρέπει να γίνει ενημέρωση σχετικά με τα πρόστιμα, τον δεματοποιητή, το ΧΥΤΥ και γενικά με την διαχείριση. Για το ΚΗΦΗ ανέφερε πως με μεγάλη χαρά βλέπει να συνεχίζει αλλά έκανε λόγο για προβλήματα στο κτίριο και τη λειτουργία καθώς και στις συμμετοχές.

Τέλος, ρώτησε τι γίνεται με τον βιολογικό των Κάτω Μερών και ότι όταν τέλειωσαν σαν Δημοτική Αρχή είχαν αφήσει ένα μηχάνημα ως δράση πιλοτική για να δουν πως θα λειτουργήσει. Δυστυχώς, όπως αναφέρει η κατάσταση εκεί είναι χειρότερη ακόμα και πριν πάει το μηχάνημα.

Μετά, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κος Πέτρος Κουσουνάδης, αναφέρθηκε κι εκείνος στο θέμα του Επαγγελματικού Λυκείου. Έκανε γνωστό στο σώμα την ανοικτή συνέλευση που έκανε ο συνδυασμός "Κοινό Τηνίων" στα Δύο Χωριά και έθεσε τους προβληματισμούς των κατοίκων.  Ανέφερε ότι κοντά στο στενό γινόνταν κάτι εργασείες από τον ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε ενημέρωση και αν χώρος αυτό είναι ιδιωτικός η ανήκει στο Δήμο.

Αναφορά έκανε στον Βιολογικό Καθαρισμό και στην πρόοδο του έργου, τι γίνεται με τα αδέσποτα ζώα, για το βυθισμένο ρυμουλκό καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες για το λιμάνι της Τήνου.

Στο κομμάτι των ερωτήσεων για τους επικεφαλής των παρατάξεων έκλεισε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κος Γεώργιος Σανταμούρης που ρώτησε τον Δήμαρχο Τήνου για την Συντονιστική επιτροπή για τα επίμαχα θέματα του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου.

Επίσης στο στάδιο των ενημερώσεων-τοποθετήσεων μίλησαν: Ιωάννης Ζαλώνης, Αναστασία Δεληγιάννη, Παντελής Αρμάος, Κωνσταντίνος Βιδάλης, Ευάγγελος Κορνάρος καθώς και ο τοπικός της Καλλονής κος Κουκουλάς.

Στα θέματα της ημερήσιας διατάξεως ομόφωνα εγκρίθηκαν όλα εκτός το πρώτο που είχε να κάνει με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, μειοψήφησε το Κοινό Τηνίων, το πέμπτο θέμα λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για την μίσθωση του προσφορότερου χώρου για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου στη Δ.Ε. Εξωμβούργου καθώς και το θέμα δέκατο όγδοο σχετικά με την κάλυψη δαπανών εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε είναι πρακτικά δύσκολο να γράψουμε όλους τους διαλόγους που έγιναν στη συνεδρίαση, γι΄αυτό το λόγο αναρτούμε το βίντεο ολόκληρης της συνεδριάσεως.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.