Εποχική Έκθεση: "Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ"
Ξενάγηση από τον Χριστόφορο Μαρίνο, επιμελητή της έκθεσης
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο

Ο Χριστόφορος Μαρίνος, επιμελητής της έκθεσης «Βλάσης Κανιάρης: Προς Τήνο ΙΙΙ», ξεναγεί στην έκθεση το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, στις 7, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αναδρομική έκθεση του Βλάση Κανιάρη (1928-2011), πρώτη που διοργανώνει ελληνικό ίδρυμα μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, φιλοξενείται από το ΙΤΗΠ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα σχεδόν από κάθε περίοδο του καλλιτέχνη.

Η ζωγραφική και τα εικαστικά μέσα του Βλάση Κανιάρη συνομιλούν με διάφορα ρεύματα της πρωτοπορίας της μεταπολεμικής περιόδου, όπως η αφαίρεση, ο νέος ρεαλισμός, η εννοιολογική τέχνη, και ο ίδιος θεωρείται ένας από τους εισηγητές της Arte Povera (Φτωχής τέχνης – μέσω της χρήσης καθημερινών και ευτελών υλικών). Ιδιαίτερα γνωστός έγινε για τις κατασκευές και τις εγκαταστάσεις που δημιουργούσε με φιγούρες-ανδρείκελα, δηλαδή τους συρμάτινους σκελετούς που έντυνε με παλιά, σκισμένα και πολυφορεμένα ρούχα.

Επιμέλεια έκθεσης και βιβλίου: Χριστόφορος Μαρίνος

Διάρκεια: 25.06.16 - 31.10. 16
Εκθεσιακός Χώρος: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα, Τήνος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.