Αγαπητοί μου,

μετά την  μεγάλη συρροή επισκεπτών στο νησί μας, σιγά σιγά αρχίζουμε να μένουμε και πάλι μόνοι. Αρχίσαμε ήδη να προγραμματίζουμε τις δραστηριότητες  μας για την χειμερινή περίοδο.

Καλό είναι στους προγραμματισμούς  που  κάνουμε να χρησιμοποιούμε μία προτεραιότητα τις αξίες και την απασχόληση και των παιδιών μας,  εφόσον ζούμε σε ένα νησί το οποίο συχνά αποκαλούμε ιερό.


Σας παρακαλώ, να θελήστε να αφήσετε  ελεύθερο χρόνο για την κατήχηση των παιδιών στα κατηχητικά κέντρα. Κάθε Σάββατο από τις 10-12 ας είναι ελεύθερα  τα παιδιά από άλλες απασχολήσεις,  ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στο κατηχητικό.  Η κατήχηση είναι απαραίτητη και  αναδεικνύει και προάγει την αξία και αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Μέσα στην εβδομάδα έχετε τόσες ώρες και ευκαιρίες, να προσφέρετε στα παιδιά και  άλλες υπηρεσίες, οι οποίες  είναι ωφέλιμες   για τη ζωή τους.

Την ημέρα όμως του Σαββάτου  όπως και της Κυριακής, αφήστε, σας παρακαλώ,  τις πρωινές ώρες ελεύθερες για την κατήχηση και τον εκκλησιασμό.

Επειδή και για στα δύο αυτά σημαντικά  την πρώτη ευθύνη την έχουν οι γονείς, ας υπάρξει μία συνεργασία με την Εκκλησία,  ώστε να  προσφέρουμε μαζί την συστηματική κατήχηση που είναι τόσο αναγκαία στη σημερινή εποχή μας.

Ας συνεχίσουμε και ας αυξήσουμε τη συνεργασία μας μέσα στο νησί μας, ώστε να είμαστε όλο  και περισσότερο χρήσιμοι στα παιδιά μας προσφέροντάς τους την συμπληρωματική προσφορά μας.

Εύχομαι καλό χειμώνα σε όλες και σε όλους, μικρούς και μεγάλους και την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες της Παναγίας.

Με πολλή εν Χριστώ αγάπη
+Νικόλαος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.