Ημέρες αθλητισμού '15 | ΦΩΤΟ Παναγιώτης ΜπουζαλάκοςΤην Δευτέρα 3 Οκτωβρίου τα σχολεία όλης της Ελλάδος εορτάζουν την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Έτσι λοιπόν τα σχολεία της Τήνου, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να μεταφέρουν το μήνυμα της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, της καλλιέργειας της ευεξίας και της ευγενούς άμιλλας!

Το σύνθημα της αυριανής μέρας είναι «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Μαθητές των σχολίων και εκπαιδευτικοί θα μοιράσουν φυλλάδια στην πόλη της Τήνου και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στα προαύλια των σχολικών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.) και άλλα.

Επιπρόσθετα, την ημέρα αυτή, οι σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Kids’ Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), που θα υλοποιείται για το σκοπό αυτό σε διάφορα αθλητικά στάδια ανά την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με την οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.