Η Τήνος φέτος ήταν στις πρώτες επιλογές το καλοκαίρι για Έλληνες και Ξένους τουρίστες. Με γνώμονα αυτό θέλαμε να δώσουμε μια εικόνα στους αναγνώστες μας αναφορικά με τις αφίξεις των σκαφών αναψυχής στο νησί. Με δεδομένο ότι η κρουαζιέρα δεν έχεις στις επιλογές της την Τήνο δώσαμε βάση στο τουρισμό μέσω γιοτ που αυξάνετε στο νησί.

Έτσι λοιπόν, ζητήσαμε από το Δημοτικό λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου να μας δώσει στοιχεία αναφορικά με όσα αναφέραμε παραπάνω. Βέβαια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια σύγκριση διότι στατιστικά στοιχεία κρατήθηκαν αναλυτικά μόνο φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα για το 2015.

Η αναφορά του Λιμενικού Ταμείου αναφέρει:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου ανέθεσε, για πρώτη φορά το έτος 2015, σε ιδιώτη συνεργάτη την είσπραξη των Λιμενικών Τελών βάσει της ΚΥΑ 8122.1/29/16-7-2014 δεδομένου ότι μέχρι τότε είχε απώλεια εσόδων την οποία μάλιστα κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει.

Ταυτόχρονα όμως παρείχαμε υπηρεσίες στους επισκέπτες του νησιού μας επιλύοντας πολλές φορές προβλήματά τους, όλων των τύπων και φυσικά με την αφιλοκερδώς βοήθεια των μελών του Συνδέσμου Λεμβούχων, Φορτοεκφορτωτών & Αχθοφόρων Λιμένος Τήνου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, που είχαν την ευθύνη κατανομής των σκαφών στις θέσεις ελλιμενισμού, το λιμάνι μας απέκτησε πρόσωπο. Φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τα άτομα που δούλευαν για λογαριασμό του αναδόχου, τον ίδιο για το ζήλο που έδειχνε ακόμα και μετά τη λήξη του ωραρίου που βάσει της σύμβασης είχε υποχρέωση, τον ηλεκτρολόγο του ΔΛΤΤ-Α αλλά και όλα τα παιδιά που εργάζονταν για λογαριασμό του εργολάβου καθαριότητας στους χώρους ευθύνης μας όπου όποτε χρειάστηκαν έδιναν το παρών προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ο Θαλάσσιος Τουρισμός είναι ένα είδος που ενδιαφέρει το νησί και το Λιμενικό Ταμείο προσπαθεί να βοηθήσει το δυνατόν καλύτερα στην ανάπτυξή του. Προβλήματα υπάρχουν αλλά χρόνο με το χρόνο δίνουμε λύσεις και εντείνοντας τις προσπάθειές μας ως υπηρεσία, ευελπιστούμε ότι το 2017 θα μας βρεί ακόμα πιο έτοιμους και αποτελεσματικούς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και μη, εξυπηρετούνται στον παλιό λιμένα Τήνου, κυρίως στη λεκάνη έναντι της Πλατείας Παντανάσσης. Η λεκάνη αυτή μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 14 σκάφη και πολλές φορές δεν επαρκεί οπότε χρησιμοποιούμε και τον προβλήτα Π1 (έναντι ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ) όπου δέχετε 4 με 5 σκάφη ανάλογα το μέγεθος. Στον προβλήτα 1 εξυπηρετούμε και τα μεγάλα ΓΙΩΤ και Θαλαμηγούς.

Φέτος χρησιμοποιήθηκε και ο προβλήτας ΙΙ (Ακτή Έλλης) διότι δεν ερχόταν το SEA JET και πολλές φορές ο προβλήτας στο Βίντσι (ΩΚΕΑΝΙΣ). Συνολικά λοιπόν η δυναμικότητα που έχουμε σε θέσεις ελλιμενισμού είναι είκοσι πέντε (25) και με αυτή τη βάση σας παρουσιάζουμε τα παρακάτω στοιχεία.

Τα στατιστικά στοιχεία τηρήθηκαν για πρώτη φορά αναλυτικά φέτος και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε σύγκριση με το 2015. Όμως μπορούμε να πούμε ότι βάσει των δελτίων ελλιμενισμού που εκδόθηκαν, πέρσυ πρέπει να ήταν καλύτερη χρονιά με βασική αιτία της πτωτικής κίνησης, τους επί 50 περίπου ημέρες, συνεχόμενους βοριάδες που το φετινό καλοκαίρι επικρατούσαν.

Η υπηρεσία συνεχίζει να υφίσταται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οπότε θα ακολουθήσουν και στοιχεία για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΛΤΤ-Α
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΚΟΡΝΑΡΟΣΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.