Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική και για το νησί της Τήνου.

Σ' αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το έργο θα το δούμε στην πράξη, διότι ο Τηνιακός και ο κάθε νησιώτης χρειάζεται να νοιώθει ασφάλεια. Τα νησιά, δεν έχουν δρόμους για να ενώνονται για να λύνονται τα προβλήματα σε μια και δύο ώρες.


Να υπενθυμίσουμε κάτι σημαντικό στην Κυβέρνηση και στον κάθε υπουργό, στην Τήνο το χειμώνα μετά τις 15.00 δεν υπάρχει καράβι για Ραφήνα ή Σύρο κλπ. για οποιαδήποτε μεταφορά ασθενούς με πλοίο (τα οποία έξοδα πληρώνουν οι ασθενείς και οι γιατροί). Ευτυχώς που υπάρχει και το πλωτό σκάφος του Λιμενικού για να γίνεται η όποια διακομιδή.

Στο έργο τώρα, σύμφωνα με τα χθεσινά λεγόμενα στα εγκαίνια της βάσης (!), θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες. Μετά την διακομιδή οι ασθενείς θα οδηγούνται στο Νοσοκομείο Σύρου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.