Η Τήνος τα τελευταία χρόνια δείχνει να βαδίζει σε διαφορετικά μονοπάτια τουρισμού σε σχέση με το παρελθόν. Αφήνει πίσω τον θρησκευτικό τουρισμό, χωρίς να θέλει να τον διαγράψει απλά, βασίζεται πάνω σε άλλες προτεραιότητες. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν μήνες της σεζόν (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) όπου στο νησί έρχονται επισκέπτες με κύριο λόγω το προσκύνημα.


Ποιες είναι όμως οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Τήνος για την προβολή της; Ο εναλλακτικός τουρισμός, η γαστρονομία, ο αθλητισμός (βλ. εκδηλώσεις Running Experience, Marble Trail κ.α.), η προβολή της ενδοχώρας και γενικά του νησιού σ' εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε χώρες που οι κάτοικοι τους προτιμούν νησιά των Κυκλάδων, άρα μπορεί να συμμετάσχει για να τους κεντήσει το ενδιαφέρον.

Πρόσφατα, μας στάλθηκε και σας παρουσιάσαμε μια πρόταση της αρμόδιας Αντιδημάρχου κα. Αναστασίας Δεληγιάννη που αφορούσε την συλλογή υλικού για να παρουσιαστεί η Τήνος, ως ιδανικός προορισμός για γαμήλιες εκδηλώσεις. Η προβολή αυτή θα γίνει στο Λονδίνο, το Νοέμβριο (θυμηθείτε εδώ την πρόσκληση).

Έτσι λοιπόν, η Τήνος βάζει άλλη μια επιλογή στο χάρτη του Τουρισμού που θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε, ως έξυπνη. Είναι κάτι που μπορεί να συνδυάσει το νησί σε συνεργασία με το όλο τοπίο που διαθέτει. Σκεφτείτε να έρχονται στο νησί τουρίστες π.χ. από την Σκανδιναβία (μια περιοχή που έχει στραφεί το νησί) για να παντρευτούν και να κάνουν την γαμήλια τους εκδήλωση εδώ. Τα οφέλη είναι πολλά για την οικονομία του νησιού.

Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Μπορεί να μην εμφανέστατα το άμεσο χρονικό διάστημα όμως, ελπίζουμε να είναι ορατά σε ένα εύλογο φάσμα χρόνου. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.