Πριν μια εβδομάδα έληξε η κατάληψη που έκαναν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Τήνου, με κύρια αιτήματα την έλλειψη καθηγητών και υλικού καθώς και την συρρίκνωση των τομέων ειδικότητας. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τι εννοούμε όταν λέμε όμως συρρίκνωση των τομέων για να γίνει πιο κατανοητό είναι το εξής. Το Επαγγελματικό Λύκειο Τήνου, είχε συνολικά εφτά ειδικότητες, εκ των οποίων καταργήθηκαν οι δύο (2) Δομικών έργων και Υγείας και Πρόνοιας και επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται, ήρθε καθηγητής για τον πέμπτο τομέα, αυτόν της ηλεκτρολογίας, αλλά το υπουργείο δεν εγκρίνει την ειδικότητα αυτή (;).


Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αρκετά είναι τα παιδιά που προτιμούν την φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο λόγω του πτυχίου που δίνεται από την ειδικότητα σε συνδυασμό με το απολυτήριο. Γιατί αν δεν το γνωρίζει η Κεντρική Εξουσία του Κράτους δεν έχουν όλα τα παιδιά την δυνατότητα να σπουδάσουν εκτός του νησιού.

Πραγματικά είναι  περίεργη η κατάσταση, πως γίνεται να έρχεται ο καθηγητής και ταυτόχρονα το υπουργείο παιδείας να μην εγκρίνει την ειδικότητα; Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεότερο υπάρχει. 

Σχόλια:

1 comments:

  1. Δεν υπάρχει κατάργηση ειδικοτήτων ή τομέων.
    Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αναστέλλεται για την τρέχουσα χρονιά η λειτουργία των τομέων Υγείας Πρόνοιας και Δομικών λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού μαθητών.
    Την επόμενη χρονιά, αν υπάρχουν εγγραφές, θα ξαναλειτουργήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.