«Να φάω ή να μην φάω»

Στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προσκάλεσαν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου, τη διατροφολόγο κα Ελίζα Γιαννησοπούλου.

Αρχικά η διατροφολόγος μοίρασε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου ένα φυλλάδιο με το δεκάλογο της υγιεινής διατροφής καθώς και προτεινόμενες τροφές που μπορούν να δίνουν οι γονείς στα παιδιά για το σχολείο. Προς έκπληξη όλων επάνω στο φυλλάδιο ήταν κρεμασμένη μια υγιεινή τροφή, ένα παστέλι!

Στη συνέχεια η κα Ελίζα Γιαννησοπούλου ενημέρωσε τα παιδιά για το πώς πρέπει να τρέφονται, τι τους προσφέρει κάθε τροφή ,τι να προτιμούν και τι να αποφεύγουν, καθώς και για την ποσότητα του νερού που πρέπει να καταναλώνουν ημερησίως.


Έπειτα ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παιδιών και της διατροφολόγου προκειμένου να λύσουν τις απορίες που είχαν για τη σωστή διατροφή. Έτσι οι μαθητές- μαθήτριες του σχολείου, με την εξαιρετική ενημέρωση που είχαν από την κα Ελίζα και τη σωστή καθοδήγησή της αντιλήφθηκαν ποιες είναι οι απαραίτητες τροφές που χρειάζεται ο οργανισμός μας στη καθημερινή του ζωή.

Τέλος κάθε παιδί έλαβε από ένα μήλο και ένα αχλάδι, τα οποία πρόσφερε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ως ένδειξη σωστής διατροφής.

Με μια ωραία παρουσίαση, δυο υγιεινά φρούτα και πολλή θέληση έγινε η αρχή για μια σωστή διατροφή! Ας προσπαθήσουμε όλοι να φροντίσουμε σωστά τον εαυτό μας!

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.