Η περιοχή του Αγίου Φωκά, σίγουρα είναι ένα από τα σημεία του νησιού που δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες τον περισσότερο κόσμο από παραθεριστές - τουρίστες είτε πηγαίνουν για να κάνουν το μπάνιο τους ή για να φάνε στα εστιατόρια της περιοχής. Φέτος έγινε ένα σοβαρό καλλώπισμα στην όλη περιοχή, κοιτώντας όμως με μια ματιά μπορεί σίγουρα να γίνει ένα δρόμος - περιοχή βιτρίνα για το νησί.

Γράφουμε μια πρόταση

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά, το οδικό δίκτυο. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά μπαλώματα από πίσσα, λακούβες κλπ, ειδικά στην περιοχή του ελικοδρομίου. Η αλήθεια είναι ότι οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι οικονομικά για να γίνει η ασφαλτόστρωση όλου του δικτύου όμως, (θα) μπορεί να γίνει σιγά-σιγά τμηματικά με μπροστάρη κάποιον φορέα υλοποίησης.

Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φανάρια καλαίσθητα σε όλη την περιοχή όπως έχουν τοποθετηθεί στο σημείο που τελειώνει η περιοχή της αγκάλης (λίγο πριν την επιχείρηση Γαλαξίας). Επιπροσθέτως θα μπορούσαν να μπουν και παγκάκια καθ'όλη την οδό.

Θα μας απαντήσει κάποιος, μα το χειμώνα τι θα γίνουν που οι άνεμοι είναι ισχυροί, και "βγαίνει" η θάλασσα έξω; Ας αφαιρούνται το χειμώνα τα παγκάκια και ας χρησιμοποιηθεί κάποιο υλικό στους δρόμους και στα φανάρια ικανό να αντέξει και τους χειμερινούς μήνες.

Τι θα κερδίσουμε

Σίγουρα θα υπάρχει μια ποιοτική αναβάθμιση στην περιοχή, αν αναλογιστούμε ότι εκεί λειτουργούν επιχειρήσεις του νησιού που είναι ιδιαίτερα πόλο έλξης τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και τα Beach Bar που υπάρχουν στην περιοχή στο σύνολο τέσσερα.

Ο επισκέπτης θα παραμένει ποιο πολλές ώρες στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται και επειδή μας αρέσει σαν λαός να να κοκορευόμαστε για την περιοχή που ζούμε ο Άγιος Φωκάς είναι μια μικρογραφία για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές όπως Πόρτο, Άγιο Σώστη, Αγία Βαρβάρα, Κιόνια κ.α. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.