Καλοκαίρι 2016Ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί για την πρόοδο της Τήνου στον χάρτη του Τουρισμού, είναι η επιμήκυνση της σαιζόν. Τι εννοούμε με αυτό. Να μην έχουμε τουρισμό μόνο τρεις και τέσσερις μήνες όσο διαρκεί το καλοκαίρι αλλά παραπάνω.

Μπορεί γι' άλλους ο στόχος αυτός, να ονομάζεται Χειμερινός Τουρισμούς και γι' άλλους επιμήκυνση. Όπως και να έχει πρέπει να εκμεταλλευτούμε τοπικές γιορτές κλπ. και να αυξήσουμε την σαιζόν στους μήνες που οι διακόπτες είναι κλειστοί.  Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με την κα Δεληγιάννη Νατάσα, αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, θέσαμε αυτή την ερώτηση και μας είπε τα ακόλουθα:


Σίγουρα το νησί μας έχει τη δυνατότητα αλλά και το «πακέτο» για να επιμηκύνει σημαντικά τη σαιζόν της και να δέχεται επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Φέτος πετύχαμε σημαντικές πληρότητες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την κίνηση και το Νοέμβριο και η σαιζόν μας να ανοίξει μέσα στο Μάρτιο.

Ο επισκέπτης μας τους μήνες off season μπορεί να επισκεφθεί τα χωριά της Τήνου, να περπατήσει στα μονοπάτια της, να γευτεί τη γαστρονομία της, να διασκεδάσει στα πανηγύρια της. Να δει τα μουσεία μας και  όλο το «πακέτο» Τέχνης και Πολιτισμού  και μάλιστα καλύτερα από το καλοκαίρι. Ακόμα και να κολυμπήσει στις πανέμορφες παραλίες του νησιού μας.

Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τους «νεκρούς» τουριστικά μήνες, όπως είναι ο Ιανουάριος η Τήνος έχει αυτήν τη μοναδική γιορτή της Εύρεσης της Εικόνας του Ευαγγελισμού και τον Φεβρουάριο το Καρναβάλι. Όλα αυτά θα διαφημιστούν κατάλληλα προκειμένου να έχουμε περισσότερο κόσμο. Θα θυμάστε ίσως ότι και στα «Φαναράκια» είχε γίνει μια καλή προσπάθεια που όμως «σκάλωσε» στον κακό καιρό και το Πάσχα είχαμε ρεκόρ αφίξεων. Σε αυτό βέβαια πρέπει να συνδράμουν και οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες γιατί θα πρέπει να είναι συνολικό και συλλογικό το άλμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.