Τήνος, το νησί των θεών. Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας που γύρισαν Γάλλοι με σκοπό την συμμετοχή τους στη 10η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Όπως διαβάσαμε στον ιστοχώρο του διαγωνισμού για την ταινία γίνεται η κάτωθι αναφορά:

Στο κυκλαδίτικο νησί της Τήνου, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου το σημαντικότερο προσκύνημα στην Ελλάδα. Ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου προσελκύει χιλιάδες πιστούς. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας αναμειγνύουν εδώ τόσο το θρησκευτικό όσο και το στρατιωτικό  αίσθημα: ολόκληρο το ελληνικό έθνος συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή, καθιστώντας την Τήνο, ιερό τόπο της Ελλάδας. 

Οι τελετουργίες που συνοδεύουν το προσκύνημα φαίνεται να έχουν τις ρίζες τους σε αρχαία ελληνορωμαϊκά τελετουργικά. Ο αρχαιολόγος Ευθύμης Λαζόγκας συνεργάζεται με τον Philippe Charlier για να αποκωδικοποιήσουν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη θρησκευτική εορτή και τα τελετουργικά της.


Σκηνοθεσία: DOMINIQUE ADT
Παραγωγή: SCIENTIFILMS
Τρίτη 18.10, Α' Ζώνη
Τοποθεσία: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Iερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου, Kεραμεικός

Ημερομηνία: 17-23 Οκτωβρίου 2016
Έναρξη φεστιβάλ: Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 16.45
Προβολές: Καθημερινές 12:00 - 23:00
Σάββατο και Kυριακή 10:00 - 23:00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (ζώνη προβολής), 8 ευρώ ( ημερήσιο), 50 ευρώ (εβδομαδιαίο).
Προπώληση: Εισιτήρια στα ταμεία της Ταινιοθήκης (Iερά Οδός 48, Kεραμεικός)

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.