Επιστολής προς το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής έστειλε ο Έπαρχος Τήνου, κ. Ιωάννης Γιαγιάς με αφορμή το πρόγραμμα των νέων ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Παρακάτω δημοσιοποιούμε την σχετική ανακοίνωση του Επάρχου. 

Σας κάνουμε γνωστό, ότι ο προγραμματισμός των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, έχει δικαιολογημένα αναστατώσει τους συμπολίτες μας καθώς όπως σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται ουδόλως εξυπηρετούν τους κατοίκους του νησιού μας που θέλουν να ταξιδέψουν στη Σύρο για πολλά και σημαντικά θέματα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε  φορολογικά θέματα. Τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί η εφορία της Τήνου και παρά τη λειτουργία στο νησί μας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, πολλές εργασίες απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων στη Δ.Ο.Υ Σύρου.

Επίσης, επισκέψεις και εξετάσεις  από ιατρούς ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στη Τήνο γίνονται μόνο στη Σύρο. Πολλοί Τήνιοι δε πολίτες προγραμματίζουν χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σύρου και δέχονται επισκέψεις κατά το διάστημα της νοσηλείας τους.

Τέλος, το νέο ενδοκυκλαδικό πρόγραμμα συγκοινωνιών έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους νεφροπαθείς της Τήνου, οι οποίοι χρήζουν συχνής μετάβασης στη Σύρο για αιμοκάθαρση.

Όλα τα παραπάνω θέματα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τα υπάρχοντα δρομολόγια χωρίς διανυκτέρευση στη Σύρο και ότι αυτή συνεπάγεται για τους συμπολίτες μας (κόστος διαμονής, διατροφής κ.α.).

Εκτός των παραπάνω, κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 15 διακομιδές ασθενών τουλάχιστον κάθε μήνα (και πολύ περισσότερες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες), από το Κέντρο Υγείας της Τήνου στο Νοσοκομείο Σύρου.

Για να λυθεί το πολύ σοβαρό για τους Τήνιους πρόβλημα, προτείνονται οι παρακάτω αλλαγές των δρομολογίων που είναι εφικτές να γίνουν και από τις οποίες θα προκύψει πολύ καλή εξυπηρέτηση στη μετάβαση τους  στη Σύρο και επιστροφή πάλι στη Τήνο.

Συγκεκριμένα :

Την Τρίτη το βράδυ, το πλοίο της Hellenic Highspeed φτάνοντας στο Λιμάνι της Σύρου ώρα 19.00 μ.μ να μη διανυκτερεύει στη Σύρο, αλλά να έχει άμεση αναχώρηση για Τήνο – Άνδρο με διανυκτέρευση στο Λιμάνι της Άνδρου απ’ όπου το πρωί της Τετάρτης και ώρα περίπου 7.00 π.μ θα αναχωρεί για Τήνο – Σύρο και ώρα 11.15 ή και νωρίτερα θα αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη το απόγευμα, το πλοίο της Hellenic να επιστρέφει από τη Μήλο στη Σύρο και να αναχωρεί αργά το απόγευμα για Τήνο-Άνδρο με διανυκτέρευση στην Άνδρο και το πρωί της Πέμπτης να αναχωρεί για Τήνο-Σύρο και στις 11.25 π.μ για Κύθνο-Κέα-Λαύριο.

Την Πέμπτη αργά το απόγευμα, το Aqua Spirit να αναχωρεί για Τήνο-Άνδρο με διανυκτέρευση στην Άνδρο και την Παρασκευή το πρωί  7.00 π.μ θα αναχωρεί για Τήνο-Σύρο.

Την Παρασκευή αργά το απόγευμα, το Aqua Spirit να αναχωρεί για Τήνο-Άνδρο με επιστροφή Σύρο, απ’ όπου θα έχει αναχώρηση για Πάρο το πρωί της επομένης Σάββατο.

Με τις προτεινόμενες αλλαγές, δε θίγονται τα δρομολόγια για τις υπόλοιπες γραμμές.  Αναφέρουμε μόνο τη μη διανυκτέρευση του πλοίου της Hellenic στο Λιμάνι της Μήλου το απόγευμα της Τετάρτης το οποίο θα έχει άμεση αναχώρηση.

Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι οι πολίτες της  Άνδρου  εξυπηρετούνται φορολογικά από τη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και νοσοκομειακά έχουν ευκολότερη και συντομότερη πρόσβαση στην Αθήνα από τους Τήνιους.

Πιστεύουμε  τέλος, χωρίς να είναι υπερβολή, ότι το Λιμάνι της Τήνου με σωστά δρομολόγια θα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κίνηση στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και σας  προτείνουμε τον έλεγχο της κίνησης επιβατών για να διαπιστώσετε την προτίμηση των νησιωτών στα υφιστάμενα δρομολόγια.  

Παρακαλούμε θερμά για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Έπαρχος της Π.Ε. Τήνου
Ιωάννης Γιαγιάς

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.