Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η έγκριση διεξαγωγής «Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Τήνου» με τη συμμετοχή μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λύκειο).

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης-νησιού, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων.

Πρόκειται για μια κίνηση που αφού εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι εποικοδομητική για τη δραστηριοποίηση εφήβων σε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναμένουμε λοιπόν την έγκριση του θέματος για να πάρουν την θέση τους στα έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου οι έφηβοι "Δημοτικοί Σύμβουλοι"

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.