Μετά τη θεωρία ακολουθεί η πράξη! Έτσι και το σχολείο μας, ύστερα από την ενημέρωση και τις συμβουλές της διατροφολόγου Ελίζας Γιαννησοπούλου , ετοίμασε , με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ένα υγιεινό πρωινό, το οποίο περιελάμβανε: γάλα φρέσκο ,δημητριακά ολικής άλεσης , σπιτικές μαρμελάδες , μέλι ,μαύρο ψωμί , κουλούρι Θεσσαλονίκης και δυο φρούτα, μήλο και μπανάνα. Ο διάδρομος  του σχολείου μετατράπηκε σε  τραπεζαρία και οι δάσκαλοι σερβιτόροι.
  Όμως μετά από το λουκούλλειο γεύμα , σειρά έχει και το επιδόρπιο. Επισκεφτήκαμε  λοιπόν , το εργαστήριο του κ. Χάλαρη στον Τριπόταμο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πως παρασκευάζεται η σοκολάτα και τα κουλουράκια. Μάθανε  ότι η σοκολάτα σε μικρές ποσότητες είναι ευεργετική για τον οργανισμό καθώς και τη σωστή ώρα κατανάλωσης της. Έπειτα ακολούθησε η δοκιμή της. Ήταν τέλεια!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου  που μας πρόσφερε το γάλα και το τυρί , τον κ. Μωραΐτη που έχει τον φούρνο στη Στενή και μας πρόσφερε το ψωμί  και τέλος την οικογένεια Χάλαρη, για την άψογη φιλοξενία τους και τα γλύκα που μας προσέφεραν.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.