Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Τήνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, προπορευομένων μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, του ιερού κουβουκλίου βασταζομένου υπό ανδρών της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά ενόπλου τιμητικού αγήματος με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, με τη συμμετοχή των Ιερέων, του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει το ΠΛΣ 609, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές με συριγμούς και καύση καπνογόνων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

πηγη: www.romfea.grΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.