Ο Γιώργος Πίττας (επικεφαλής του “Ελληνικού πρωινού”, ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου) και ιδρυτής του www.greekgastronomyguide.gr, αρθρογραφεί στο Huffington Posts για τα πέντε διαλεχτά καφενεία των Κυκλάδων.

Στο συγκεκριμένο κείμενο βρίσκεται και ένα καφενείο της Τήνου. Παρακάτω σας μεταφέρουμε το απόσπασμα για την Τήνο και στο τέλος το κειμένου τον σύνδεσμο που μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο του κου. Πίττα. Ατμόσφαιρα φιλική, αισθητική όπου χωρά η ιστορία και η μνήμη, μεζέδες τοπικοί, παρέες διαλεχτές. Νιότη και γηρατειά αντάμα.


Το καφεπαντοπωλείο της Τερέζας στην Τήνο

Το μενού του Καφεοινοπαντοπωλείου της Τερέζας στη Μυρσίνη στην Τήνο, είναι ένα τετράδιο σχολικό όπου η Τερέζα γράφει με τα χέρια της τα πιάτα ημέρας. Από συνταγές, του πουλιού το γάλα: oι αρχικοί μεζέδες (αγκινάρες τουρσί, τυροπιτάκια, ντόπιο τυρί, λούζα, σκορδάτο λουκάνικο, ελιές, αγγουράκι) όλα δική της παραγωγή και κατόπιν φρουτάλια, κρέας σελινάτο, χοιρινό λεμονάτο, κατσικάκι λεμονάτο, κρέας κοκινιστό, μελιτζάνες στον φούρνο, μαραθοπιτάκια κλπ. κλπ.


Στην Τερέζα της Μυρσίνης, θα απολαύσεις τις αυθεντικές γεύσεις της Τήνου, ενώ η ίδια θα σε κερδίσει με τη φιλοξενία της και τα χαμόγελα της ανοικτής καρδιάς της.

Διαβάστε περισσότερα στο www.huffingtonpost.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.