Στις 25 Ιουλίου, είχαμε γράψει πως υπάρχει νέα άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στην Έξω Μεριά. Πρόκειται για άδεια είναι από τον Δημόσιο Φορέα της ΔΕΗ και είναι εγκεκριμένη από το 2010-11. 

Σήμερα, ήρθε η ανακοίνωση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ. Σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας και πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ πρόκειται για αιολικό πάρκο που θα γίνει στην Τήνο με την ανακοίνωση να έχει μέσα σε παρένθεση των Μαμάδο.

Το πρόγραμμα αφορά την ανακατασκευή και κατασκευή 14 αιολικών πάρκων και 4 μικρών, υδροηλεκτρικών σταθμών με συνολικό κόστος 113,90 εκατομμύρια ευρώ και συνολική, εγκαταστημένη ισχύ, 90,48 MW. Τα αιολικά πάρκα βρίσκονται ή ξεκινά η κατασκευή τους στις περιοχές και θέσεις της Χίου (Μελανιός και Ποταμιά), της Καρδίτσας (Αέρας), της Καρπάθου (Άγιος Ιωάννης), της Κεφαλονιάς (Ξερακιάς), της Λέσβου (Σιγρί), της Λήμνου (Βίγλα), της Κρήτης (Μονή Τοπλού), της Ικαρίας (Περδίκι), της Σάμου (Πυθαγόρειο), των Ψαρών (Προφήτης Ηλίας), της Μυκόνου (Τηγάνι) και της Τήνου (Μαμάδος). Επίσης, η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τα αντίστοιχα έργα ανακατασκευής, συντήρησης και κατασκευής στους παλιούς και νέους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του Λούρου, του Μακροχωρίου ΙΙ, του Σμόκοβου ΙΙ και του Βέρμιου.

Η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας, οι παραπάνω υποδομές αναμένεται να τεθούν στο σύνολο τους και σε πλήρη, επιχειρησιακή λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του 2019 και ενισχύουν σημαντικά τόσο το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ ΑΝ όσο και την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για τη μετάβαση στην νέα, ενεργειακή εποχή της παραγωγής ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.