Απάντηση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Τήνου με αφορμή την πρόσφατη πολιτική τοποθέτηση που έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Κυκλάδων, ο Χρήστος Πολατσίδης (διαβάστε την εδώ). Η τοποθέτηση του είχε να κάνει σχετικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού 2017 από την κυβέρνηση.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου


Φαίνεται ότι ο κύριος Χρήστος Πολατσίδης  προσανατολίζεται περισσότερο σε κομματικές πυξίδες παρά στις τραπεζικές αναλύσεις,  ως θα όφειλε σύμφωνα με την κύρια επαγγελματική  του  θέση.
Στην πρώτη παράγραφο της πρόσφατης Εβδομαδιαίας οικονομικής ανάλυσης της Eurobank Research (δημοσίευση  στην εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ)  02/12/2016) σημειώνεται ότι :

«Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για το ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης το 3οτρίμηνο 2016. Η ετήσια μεταβολή του πραγματικού ΑΕΠ, δηλαδή της αξίας (σε σταθερές τιμές) του συνόλου των τελικών αγαθών και υπηρεσιών που παράγει μια οικονομία, διαμορφώθηκε στο +1,8% (από +1,5%) και η αντίστοιχη τριμηνιαία στο +0,8% (από +0,5%). Βάσει της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016, το πιθανότερο σενάριο είναι η επίτευξη οριακά θετικού ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης το 2016. Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ προήλθε από την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης (+5,11%), των επενδύσεων παγίων κεφαλαιουχικών αγαθών (+12,61%) και των εξαγωγών (+10,23%). Η μεταβολή των αποθεμάτων, η δημόσια κατανάλωση (-0,57%) και οι  εισαγωγές (+12,01%) είχαν αρνητική συνεισφορά. Από την πλευρά της προσφοράς, η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της απασχόλησης.

Εβδομαδιαία οικονομική ανάλυση της Eurobank Research (δημοσίευση εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ   02/12/2016)».

Στην ομολογουμένως εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θέσεων του κομματικού του φορέα (ΠΑΣΟΚ) ο ΧΠ δεν πρωτοτύπησε. Τα ίδια πάνω κάτω αναφέρουν δεκάδες ολιγαρχικά ΜΜΕ και sides τα οποία με σθένος και επιμονή διαστρεβλώνουν, αποκρύπτουν και κατασκευάζουν την αλήθεια που σερβίρεται στο κοινό.

Θεμελιώδη προτεραιότητα της κυβέρνησης, παραμένει η ενίσχυση και θωράκιση της κοινωνικής προστασίας και η τόνωση των δημοσίων επενδύσεων, και ο προϋπολογισμός του 2017 ενσωματώνει μία σειρά από κρίσιμες παρεμβάσεις:

• Την πλήρη επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (KEA) με πιστώσεις που ανέρχονται σε 760 εκατ. ευρώ. Το ΚΕΑ προβλέπεται ότι θα καλύψει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

• Την ενίσχυση των τομέων της Υγείας και Περίθαλψης, της Παιδείας και της Κοινωνικής Προστασίας με την επιπλέον πρόβλεψη 300 εκατ. ευρώ, που θα διατίθενται για την κάλυψη αναγκών που υπερβαίνουν τις υπάρχουσες εγγεγραμμένες πιστώσεις.

• Την συνεισφορά 100 εκατ. ευρώ για τις ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με προκαθορισμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

• Την αύξηση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ, ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η προβλεπόμενη μείωση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους.
Όπως αποτυπώνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού, οι κύριοι στόχοι της Δημοσιονομικής Πολιτικής του έτους 2017,  είναι:

I. Η διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και να καταστεί δυνατή η έξοδος της από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής το ταχύτερο δυνατό και

II. Ο δίκαιος επιμερισμός του κόστους προσαρμογής και η κοινωνικά δίκαιη κατανομή του οφέλους της ήδη δρομολογημένης ανάκαμψης.

«Πιο συγκεκριμένα, το 2017 προβλέπεται ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1,75% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά την οποία η Κυβέρνηση θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, στην σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας και στη βελτίωση στον τομέα των φορολογικών εσόδων» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη συνείδηση  των προβλημάτων της κοινωνίας,. Η κυβέρνηση αγωνίζεται προκειμένου να μετριάσει τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και σε πείσμα της ολικής καταστροφολογίας των ΜΜΕ. Ο λαός μας διαθέτει μνήμη, γνωρίζει καλά ποιοι και ποιες πολιτικές μας οδήγησαν στα όρια της χρεοκοπίας και  μπορεί να συγκρίνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την σημερινή.  Εξαφανίζοντας το παρελθόν όμως , αποφεύγουμε τις συγκρίσεις που είναι για κάποιους δυσάρεστες και, όπως είχε πει παλιότερα ο Πολ Βιριλιό,  αφήνοντας το χρόνο σε μία μόνο διάστασή του : το παρόν,  «το ΠΡΙΝ δεν υπάρχει πια, όλα είναι ΤΩΡΑ».


Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Τήνου

Σχόλια:

1 comments:

  1. Με αυτα τα επιτευματα που μας ανακοινωνει και απαντα σε σχολιο του κ. Πολατσιδη η ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝΟΥ,πως σχολιαζει το επιτευμα της επικουρικης μου συνταξης απο 420 ευρω να γινει 37 ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ με κοψιμο και της συντ. του ΙΚΑ και με 42 χρονια εργασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.