Διευκρινίσεις σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν στα διασυνδεδεμένα νησιά Ανδρου, Τήνου δίνει η ΔΕΗ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι:

1. Υπήρξε βλάβη στις εναέριες εγκαταστάσεις Υψηλής Τάσης στην Εύβοια, ιδιοκτησίας και αρμοδιότητας του ΑΔΜΗΕ.

2. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως από τον αυτόνομο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ στην Ανδρο που είναι σε ψυχρή εφεδρεία και όχι από γεννήτριες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται.

Ο σταθμός της ΔΕΗ θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στην Υψηλή Τάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη επισκευή των βλαβών, που προκλήθηκαν από την επέλαση του χιονιά, η οποία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα, αφενός λόγω της έκτασης των προβλημάτων και αφετέρου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων τεχνικού προσωπικού, σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «για μια ακόμη φορά όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ (Ορυχεία- Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή) επιτέλεσαν και συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους με επάρκεια και επαγγελματισμό.

Ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα οι συνάδελφοι τεχνικοί στη διανομή καταβάλουν –κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες- συντονισμένες προσπάθειες για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας και την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά».

Συγχαίρει δε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, που εργάζονται κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ηλεκτρικό ρεύμα και ζητά την κατανόηση των καταναλωτών, ιδιαίτερα εκείνων που αναγκάστηκαν να στερηθούν το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας για αρκετή ώρα.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.