Μια  άσπρη  Κυριακή του 2017!

Προχθές, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, η Ποιμαντική ενότητα Στενής Τήνου ξύπνησε στα λευκά. Ο χιονιάς έκανε έντονη την παρουσία του ιδιαίτερα στα Πάνω μέρη.

Την Κυριακή  πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής στις 09.00, που παρά το τσουχτερό κρύο, τον πάγο και το χιόνι ήρθαν αρκετοί πιστοί για να δοξολογήσουν τον Κύριο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ευλογία των οικογενειών. Μαζί με τρία θαρραλέα παιδιά του χωριού για 5 ολόκληρες ώρες περίπου επισκεφθήκαμε όλες  τις οικογένειες της Στενής και τους  μεταφέραμε την ευλογία του  Θεού, ραντίζοντάς τις με το αγιασμένο νερό, σύμβολο του Βαπτίσματός τους.

Αυτό όμως δεν μπόρεσε να γίνει και στην Ποταμιά. Εκεί στις  18.00 τέλεσα τη Θεία Ευχαριστία στον ενοριακό Ναό της Παναγίας του Καρμήλου,, όμως η ευλογία των οικογενειών ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Ο δυνατός χιονιάς που επικρατούσε σε όλο το νησί της Τήνου δεν μας το επέτρεψε.. Μετά το τέλος της Ευχαριστίας, οι ενορίτες της Ποταμιάς με συμβούλεψαν να επιστρέψω στη Στενή. Όμως ο χιονιάς στα μισά του δρόμου με εμπόδισε. Πήγα στην άκρη του δρόμου, σταμάτησα και περίμενα κάποιον «καλό Σαμαρείτη», που ευτυχώς δεν άργησε να φανεί. Η μόνη διαφορά που υπήρχε με το περιστατικό του Ευαγγελίου ήταν: ότι εγώ δεν ήμουν ευτυχώς τραυματισμένος και ο καλός Σαμαρείτης δεν είχε γαϊδουράκι αλλά ένα αυτοκίνητο 4χ4  με το οποίο και με μετέφερε στο δικό μου πανδοχείο στη Στενή.

Τώρα συνεχίζει να χιονίζει.

Ένα μεγάλο  ΜΠΡΑΒΟ στους ενορίτες Στενής και Κώμης, που αψήφησαν την παγωνιά και όλοι μαζί με ζεστή καρδιά δοξάσαμε το Θεό για τα μεγαλεία του.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.