Με σειρά προβολών, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσία σημαντικών ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, ξεκινά την Παρασκευή στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 του μήνα, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Η Τήνος μπορεί να μην συμμετάσχει με ολοκληρώτικα πλάνα από το νησί όμως, θα υπάρχει σχετική προβολή του νησιού. 

Το έργο που θα προβάλει σκηνές από την Τήνο είναι "Η Οδύσσεια του Νίκου Καζαντζάκη" σε σκηνοθεσία του Μένιου Καραγιάννη. Παραγωγή: Ελλάδα-Σουηδία-ΗΠΑ η περίληψη του έργου είναι η ακόλουθα:

Περίληψη: Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι παγκοσμίως γνωστός για τα μυθιστορήματά του. Λίγοι όμως γνωρίζουν, και ακόμη λιγότεροι έχουν διαβάσει την Οδύσσεια, ένα επικό ποίημα 33.333 στίχων, το πιο σπουδαίο, κατά τον ίδιο, έργο του. Στη Σουηδία, ένας άντρας 102 ετών, μαθαίνει ελληνικά και μεταφράζει την Οδύσσεια.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στη Σουηδία, στην Αμερική, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Τήνο. Είναι ένα ταξίδι αναζήτησης, τόσο στις πτυχές του άγνωστου αυτού έργου, όσο και στην προσωπικότητα του συγγραφέα. 

H Οδύσσεια συγκινεί, θυμώνει, προβληματίζει. Φιλοσοφικές, φιλολογικές, υπαρξιακές και ψυχολογικές προσεγγίσεις επιχειρούν να φωτίσουν ένα έργο που, αν διαβαστεί προσεκτικά, μπορεί να αλλάξει την ψυχή του αναγνώστη..

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία του σκηνοθέτη.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.