Χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, έφθασε στο λιμάνι της Τήνου το πρώτο γιοτ για τo νέο έτος δεν γνωρίζουμε αν ήρθε λόγω των καιρικών συνθηκών ή είχε προγραμματισμένη επίσκεψη, με την αφορμή αυτή θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στον θαλάσσιο τουρισμό

Στροφή και στον θαλάσσιο τουρισμό

Η Τήνος τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2015 και μετά βρίσκεται στο χάρτη των ενδιαφερόμενων του συγκεκριμένου είδους τουρισμού. Ο Θαλάσσιος Τουρισμός είναι ένα είδος που ενδιαφέρει το νησί και το Λιμενικό Ταμείο προσπαθεί να βοηθήσει το δυνατόν καλύτερα στην ανάπτυξή του. Προβλήματα υπάρχουν αλλά χρόνο με το χρόνο δίνονται λύσεις.

Γιοτ και λιμάνι

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και μη, εξυπηρετούνται στον παλιό λιμένα Τήνου, κυρίως στη λεκάνη έναντι της Πλατείας Παντανάσσης. Η λεκάνη αυτή μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 14 σκάφη και πολλές φορές δεν επαρκεί οπότε χρησιμοποιείτε και ο προβλήτας Π1 (έναντι ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ) όπου δέχεται 4 με 5 σκάφη ανάλογα το μέγεθος.

Στον προβλήτα 1 εξυπηρετούνται και τα μεγάλα Γιοτ και Θαλαμηγούς.

Πέρυσι (2016) χρησιμοποιήθηκε και ο προβλήτας ΙΙ (Ακτή Έλλης) διότι δεν ερχόταν το SEA JET και πολλές φορές ο προβλήτας στο Βίντσι (ΩΚΕΑΝΙΣ). Συνολικά λοιπόν η δυναμικότητα που υπάρχει σε θέσεις ελλιμενισμού είναι είκοσι πέντε (25).

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.