Οι Τήνιοι δρομείς θα δώσουν το παρών στον αυριανό ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που θα υπάρξει ομαδική συμμετοχή για τους δρομείς του νησιού. Οι συμμετοχές είναι τριάντα (30) όπως έχει ανακοινωθεί στην σελίδα της ομάδα στο Facebook.

Αναλυτικά:
19 συμμετοχές στα 21km
11 συμμετοχές στα 5km

O Hμιμαραθώνιος

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι μία ετήσια συν-διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπείται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ), η οποία ξεκίνησε το 2012 (με 3.500 τότε δρομείς) και φέτος, την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη φορά με όριο συμμετοχών τους 20.000 δρομείς.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) επίσημα μετρημένους και ηλεκτρονικά χρονομετρούμενους αγώνες και ένα μη-χρονομετρούμενο αγώνα για παιδιά και ΑμεΑ:

(1) Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21.100μ.)
(2) Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
(3) Αγώνας Δρόμου 3χλμ WIND (& Οικογενειακός Αγώνας)
(4) Αγώνας Παιδιών & ΑμεΑ (για παιδιά, ΑμεΑ και αθλητές Special Olympics)

Όλοι οι αγώνες δρόμου του Ημιμαραθωνίου Αθήνας έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην καρδιά της Αθήνας, την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, διανύοντας διαφορετικές διαδρομές στο ιστορικό κέντρο και τις βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης των πολλών χιλιετιών. Διεξάγονται σε κλειστές και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές (δείτε τους σχετικούς χάρτες), με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και Τροχαία Αθηνών) και χιλιάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από το Εθελοντικό Πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, στο οποίο συμμετέχουν μία σειρά από εθελοντικές οργανώσεις και φορείς όπως η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, η Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνίας και Διάσωσης RSF Hellas, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Εθελοντών-Συνεχιστών ΑΘΗΝΑ 2004, ο Σύλλογος «Εθελούσιοι» - Εθελοντές Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.