Πρόγραμμα
τελέσεως εορτασμού 194ης Επετείου Ευρέσεως της Αγίας και 
Θαυματουργού Εικόνας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Ώρα 3:00 μ.μ. Περιφορά της Αγίας Εικόνος με πλήρη εκκλησιαστική τάξη και τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.
Ώρα 5:00 μ.μ. Βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Τήνου (σχολ. έτους 2015-2016) εντός του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.
Ώρα 10:30 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως.

βιντεο: Παναγιώτης ΜπουζαλάκοςΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Ώρα 7:00 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία. Παιάνιση εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στις οδούς της πόλης. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.
Ώρα 9:00 π.μ. Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεου Β΄.
Ώρα 10:35 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του αοίδιμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ και κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Δ.Ε. του Ιερού Ιδρύματος κ. Δωρόθεο Β΄.
Ώρα 2:00 μ.μ. Τέλεση ακολουθίας Θ΄ ώρας στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας στην πόλη με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, κατά τα καθιερωμένα. Επάνοδος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Κτητόρων του Πάνσεπτου Ναού και του Ιερού Καθιδρύματος. Κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Πέτρο Ράλλη.
Ώρα 4:20 μ.μ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας μετά συνοπτικού Απολογισμού του λήξαντος έτους 2016, από το Γενικό Γραμματέα της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Ευάγγελο Καλογήρου, εντός του Ιερού Ναού.
Ώρα 4:30 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού.
Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση παραδοσιακής λαμπαδηφορίας.
Ώρα 7:00 μ.μ. Βράβευση γραπτών δοκιμίων, των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Τήνου, πουέλαβαν μέρος στον 5ο Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, από της εξέδρας της πλατείας

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Ώρα 10:00 π.μ. Μνημόσυνο στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Δωρητών, Συνδρομητών και Ευεργετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.