Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, προ του τέλους της οποίας ο Αρχιερατικός Επίτορπος της ιεράς νήσου ανέγνωσε το εόρτιο άγγελμα του Σεβ. κ. Δωροθέου επι τη ενάρξει του νέου έτους 2017.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2017 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και των Εφημεριών των Ενοριακών Ναών της πόλεως Τήνου, με τη συμμετοχή του κ. Δημάρχου Τήνου, του κ. Επάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, του Γενικού Γραμματέα και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ επιτροπής, του κ. Λιμενάρχη Τήνου, του κ. Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος και του Προϊσταμένου του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των επί τιμή Αντιπροέδρων και προοδοιπορησάντων μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, των Πολιτευτών των Κυκλάδων, Προέδρων και μελών τοπικών συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικών και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Η Διοικούσα Επιτροπή διένειμε σε όλους το ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος για το 2017, το οποίο είναι αφιερωμένο στον πνευματικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό δεσμό μεταξύ Ρωσίας και ιεράς νήσου Τήνου, διά των περίτεχνων ιερών εικόνων και σκευών Ρωσικής προελεύσεως τα οποία φυλάσσονται στους Ι.Ναούς και τα Κειμηλιοφυλάκια του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κατά το έθος η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τα κάλαντα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος και ακολούθησε η τελετή κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας στην αίθουσα τελετών του ΠΙΙΕΤ όπου ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Καλογήρου, ανέγνωσε εόρτιο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Προέδρου εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής και διένειμε τη Βασιλειόπιτα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.