Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου  έφθασε στην Τήνο προερχόμενη από την Αθήνα μία αντιπροσωπεία της Κάριτας της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της  Reggio Calabria, την οποία η Κάριτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου είναι αδελφοποιημένη. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους ιερείς Don Antonino Pangallo, Don Antonino Russo, τον διάκονο Don Casile Mario,  δύο εθελοντές λαϊκούς της ομάδας Caschi Bianchi που κάνουν κοινωνική υπηρεσία στην Ελλάδα και η δική μας Πετρούλα Γιαννησοπούλου, η οποία εργάζεται στην Κάριτας Ελλάς.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου στην οποία συλλειτούργησαν οι δύο ιταλοί ιερείς, ο διάκονος και ο εφημέριος Μυκόνου και Σάμου π. Ριχάρδος.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος, με λίγα λόγια, παρουσίασε στην Εκκλησία  την αντιπροσωπεία.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου αναφέρθηκε περισσότερο στην αντιπροσωπεία εκφράζοντας τη χαρά του για την εδώ παρουσία του και στα πρόσωπά τους χαιρέτησε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο της Reggio Calabria, Σεβασμιότατο Ιωσήφ.

Παρουσίασε, εν ολίγοις, στους παρόντες την Εκκλησία της Reggio Calabria  και έδωσε μερικά στοιχεία της εκεί εκκλησίας όπως ότι:

Αποτελείται από:

Μέλη της Εκκλησίας 279.250.
Ενορίες 119
Ιερείς εφημεριακού κλήρου 113
Ιερομόναχοι 63
Μόνιμοι Διάκονοι 42
Μοναχές 324
Μοναστήρια ανδρών 12
Γυναικών 32

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο έργο της Κάριτας και ιδιαίτερα αυτό που επιτελείται για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι ο ίδιος ο Ιησούς που απεικονίζεται στα πρόσωπα τους και εμείς οφείλουμε όχι απλώς να τον αναγνωρίσουμε αλλά και να τον υπηρετήσουμε.

Η αδελφοποίηση της Κάριτας της Reggio Calabria  και της Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, οφείλουν να έχουν πάντα κατά νουν ότι: το ένα χέρι πλύνει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο που πλένουν  και φροντίζουν το ίδιο το πρόσωπο του Ιησού.

«Ότι κάνατε σε ένα από αυτούς τους μικρούς αδελφούς μου σ’ εμένα το κάνατε».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.