Η Θεατρική Ομάδα Τήνου "Θεατροποιείο" θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Σάτιρας "Μώμος ο Πατρεύς" που θα διεξαχθεί στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου.στην Πάτρα, με το απόσπασμα «Ο μονόλογος του Μάκη» από το έργο «Επικήδειοι» του Γιώργου Γαλίτη.

Το Φεστιβάλ (συν)διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗΠΕΘΕ). Επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών Θεάτρου και Μεταφραστών (Ε.Ε.Θ.Σ.Μ&Μ).
Η ονομασία του Φεστιβάλ, ειδικότερα, προέρχεται από το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Ηλία Α. Συνοδινού, Πατρινού σατιρικού συγγραφέα του 19ου αιώνα. 
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη σάτιρα με παραστάσεις μικρής διάρκειας από ερασιτεχνικά σχήματα απ΄όλη την Ελλάδα και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Έτσι κάθε χρόνο μέσα στην καρδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων η αχαϊκή πρωτεύουσα μετατρέπεται σε κόμβο πολιτιστικών συναντήσεων, συνδέοντας την σάτιρα με το καρναβάλι και το θέατρο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.