Το νέο ασφαλιστικό σύστημα είναι εδώ και τυπικά από την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνει σε ισχύ. Ένα σύστημα που σίγουρα είναι ένα μεγάλο στοιχημα για την κυβέρνηση. Στο θέμα μας όμως, ακόμα δεν εχει γινει γνωστό αν υπάρχει στο νησί της Τήνου γραφείο για το νεο ασφαλιστικό σύστημα. Με μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε πως γραφεία για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής  Ασφάλισης θα υπάρχουν στη Σύρο, στη Νάξο και στη Σαντορίνη.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ακομα σε μια υπηρεσία δεν θα έχει άμεση πρόσβαση ο Τηνιακός. Θυμίζουμε και τις άλλες περιπτώσεις όπως ΔΟΥ όπου ιδρύθηκε το ΓΕΦ (πάνω από το ΚΕΠ) καθώς και την γνωστή κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ. Τελικά ο στόχος ποιος είναι; όλες οι υπηρεσίες να είναι σ' ένα νησί (βλ. Σύρο);


Υποσχέσεις
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε "Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας είναι οι υπάρχουσες υπηρεσίες στα νησιά να ενοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως χώροι εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και σε κάθε περίπτωση να μη μείνει νησί χωρίς υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Όσα νησιά δεν έχουν κέντρα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, θα δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσω ηλεκτρονικού συστήματος άμεσα και χωρίς την ανάγκη της εκτός έδρας μετακίνησης, καταλήγει η δήλωση του"

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την τελική λειτουργία του Ε.Φ.Κ.Α. και οι κάτοικοι της Τήνου να έχουν άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα τους και όχι να υπάρχει η ταλαιπωρία που λέγεται, ταξίδι. Οι κύριοι που διοικούν την Χώρα να καταλάβουν πως τα γραφεία των δημοσίων υπηρεσίων πρέπει να ιδρύονται σε ενα μέρος και όχι να κλείνουν.

Τήνος, Ελλάδα 2017

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.