Την Τετάρτη αναρτήσαμε πως πρόκειται να συναντηθεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Τήνου (κατά εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τήνου) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΦΚΑ. με πρόταση του πρώτου για μετατροπή του ΙΚΑ Τήνου σε τοπικό γραφείο του ΕΦΚΑ.  Για όσους δεν γνωρίζουν, τι είναι το ΕΦΚΑ πρόκειται για το αποτέλεσμα της ενοποίησης των προϋπαρχόντων φορέων κοινωνικής ασφάλισης που λειτουργούσαν στη χώρα μας (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ).

Η συνάντηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας έγινε και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την Κεντρική αυτοδιοίκηση ότι όχι απλώς θα παραμείνει στο νησί το ΙΚΑ αλλά θα αναβαθμιστεί σε ΕΦΚΑ Τήνου με διευρυμένες αρμοδιότητες. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους του νησιού. Να σημειώσουμε ότι στο τοπικό αυτό γραφείο διαθέτει πενταμελές προσωπικό που δύναται να στελεχώσει την παραπάνω υπηρεσία και συνεπώς δεν θα δημιουργηθεί πρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό της κεντρικής αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτηση οι Τηνιακοί γλυτώσουν ταξίδια στη Σύρο για να κάνουν τις υποχρεώσεις τους στον ανάλογο Φορέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του Τήνιου πολίτη. Έτσι λοιπόν, η Τήνος δείχνει καλά αντανακλαστικά και μετά την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στο νησί κέρδισε άλλη μια μάχη και μάλιστα βγήκε εις διπλούν κερδισμένοι. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.