Στην συνεδρίαση του Σαββάτο, 11 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου συζήτησε το θέμα που αφορούσε Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων εν’ όψει της δίκης της 13ης Φεβρουαρίου 2017.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και αναφερόμενος στο ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης έδωσε τον λόγο στο γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Κουσουνάδη ο οποίος εισηγήθηκε για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων ο οποίος διώκεται μετά από μήνυση του τέως βουλευτή Πατρών Μιχάλη Αρβανίτη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής
.
Στη συνέχεια προχώρησε στην ανάγνωση του παρακάτω ψηφίσματος :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το Δ.Σ. του δήμου Τήνου, ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και αξιώνει από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίεςΣτη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του, την ανωτέρω εισήγηση, τις σχετικές διατάξεις και την σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου, αποφασίζει ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, εν΄ όψει της δίκης της 13ης Φεβρουαρίου ως κατωτέρω :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρ- χου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φεβρουαρίου, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και αξιώνει από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.