Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κος. Ιωάννης Σιώτος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Τήνου (κατά εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τήνου), αναμένεται να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΦΚΑ. με αφορμή την μη ύπαρξη σχεδίου για την ίδρυση γραφείου Ε.Φ.Κ.Α στην Τήνο.

Τι είναι το ΕΦΚΑ
Πρόκειται για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2017. Είναι αποτέλεσμα της ενοποίησης των προϋπαρχόντων φορέων κοινωνικής ασφάλισης που λειτουργούσαν στη χώρα μας (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ). Έτσι λοιπόν σε επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας, σε ανάλογη ανάρτηση που κάναμε δεν είχε γίνει γνωστό αν υπάρχει στο νησί γραφείο για το νεο αυτό ασφαλιστικό σύστημα. 

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση της συναντήσεως το θέμα του ΙΚΑ, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας η πρόταση που θα παίσει στο τραπέζι θα είναι η μετατροπή - αναβάθμιση του τοπικού γραφείου κοινωνικής ασφάλισης Τήνου σε ΕΦΚΑ Τήνου. Να σημειώσουμε ότι στο τοπικό αυτό γραφείο διαθέτει πενταμελές προσωπικό που δύναται να στελεχώσει την παραπάνω υπηρεσία και συνεπώς δεν θα δημιουργηθεί πρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό της κεντρικής αυτοδιοίκησης.Τι κερδίζει η Τήνος
Αφενός οι Τηνιακοί κερδίζουν ότι σε ένα ενδεχόμενο θετικής έκβασης των συζητήσεων θα μείνει η δημόσια υπηρεσία στο νησί και αφετέρου ότι οι κάτοικοι του νησιού θα γλυτώσουν ταξίδια στη Σύρο για να κάνουν τις υποχρεώσεις τους στον ανάλογο Φορέα. Ας ελπίσουμε ότι η Κεντρική Αυτοδιοίκηση θα εισακούσει τα αιτήματα της Τήνου και θα καλύψει όλο το φάσμα των ασφαλισμένων που υπάρχει στο νησί δημιουργώντας το ανάλογο γραφείο ΕΦΚΑ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.