Το δικό της σχόλιο μέσα από το Tinos Today κάνει η Αντιδήμαρχος Τήνου κα Νατάσα Δεληγιάννη - Άσπρου, αναφορικά με τις τελευταίες προβολές της Τήνου και του θέματος των σκουπιδιών στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Η κα Δεληγιάννη αναφέρει στο σχόλιο της.


Έχοντας ασκήσει τη δικηγορία μέχρι το 2003, οπότε και διορίστηκα συμβολαιογράφος στην Τήνο, γνωρίζω καλά το ρόλο και τα όρια που επιβάλουν η επιδίωξη του επιτυχούς αποτελέσματος στην έκβαση μιας δικαστικής υπόθεσης. Μέχρι το σημείο αυτό, κανείς δεν αντιλέγει στο ότι ο εντολοδόχος - δικηγόρος θα πρέπει να ασκήσει όποια νόμιμα μέσα του παρέχει η νομοθεσία και οι δικονομικοί κανόνες και του επιβάλει ο ορθός χειρισμός της υπόθεσης.

Αν όμως κάποιοι χρησιμοποιούν τηλεοπτικό βήμα για να προσδώσουν δημοσιότητα στην υπόθεση που έχουν αναλάβει ή να ασκήσουν κάποια πίεση, όπου πιστεύουν ότι την ασκούν, εκεί το πράγμα ξεφεύγει των δικονομικών κανόνων και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα όταν «τα βάζει» κανείς με την οικονομία ενός ολόκληρου νησιού και με το μόχθο και την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων για την ανάδειξη της ομορφιάς του και των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαιτερότητά του και την ανταγωνιστικότητά του έναντι άλλων προορισμών.

Ο λόγος για την πρόσφατη παρουσίαση του προβλήματος που υπάρχει με το δεματοποιητή απορριμμάτων που λειτουργεί στο νησί της Τήνου και που δεν ήταν επιλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αλλά είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που εδώ και τρία (3) χρόνια προσπαθούμε να  λύσουμε και που δυστυχώς η νομοθεσία δεν δίνει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να το λύσει και βέβαια το πρόβλημα δεν λύνεται χωρίς την Κυβερνητική Βούληση, που θα πρέπει όχι μόνο να εκφραστεί, αλλά να εκφραστεί με ταχύτητα και αμεσότητα, όπως αυτό το θέμα παρουσιάστηκε στην πρόσφατη αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στην ενότητα «ECO NEWS».

Μέσα από αυτή την παρουσίαση, συνδέθηκε άμεσα το πολύ σημαντικό πρόβλημα του δεματοποιητή απορριμμάτων με την τουριστική εικόνα του νησιού μας.

Η λεζάντα της εκπομπής «τα σκουπίδια απειλούν το τουριστικό προϊόν του νησιού» αναρωτιέμαι ποιόν και σε τι ωφέλησε;

Επίσης αναρωτιέμαι ποιόν και σε τι ωφέλησε η αναφορά ανακριβών στοιχείων, ότι δηλαδή ο δεματοποιητής είναι δίπλα στην παραλία της Κολυμπήθρας, καθώς και τα πλάνα των λουόμενων ή η γενική άποψη του λιμανιού και της πόλης της Τήνου.

Γιατί κόπηκαν τα λεγόμενα του Δημάρχου Τήνου;

Γιατί, εφόσον η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη καιρό πριν, δεν δόθηκε η δυνατότητα στο Δήμαρχο Τήνου να αναπτύξει εμπεριστατωμένα το θέμα, να αναδείξει τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τη Δημοτική Αρχή για την εξεύρεση λύσης και να παρουσιάσει το αδιέξοδο στο οποίο χωρίς ευθύνη μας έχουμε βρεθεί;

Πιστεύει κάποιος ότι έτσι μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια θα λυθεί το πρόβλημα;

Γιατί συνδυάστηκε το δυσεπίλυτο πρόβλημα των σκουπιδιών με την τουριστική ταυτότητα του νησιού;

Για όλους εμάς, αιρετούς και επαγγελματίες, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές που πασχίζουμε για να δημιουργήσουμε το τουριστικό προφίλ της Τήνου, να αναπτύξουμε την οικονομία του νησιού και των κατοίκων του σε αντικειμενικά δύσκολες εποχές και να αξιοποιήσουμε έναν από τους μοναδικούς ίσως μοχλούς ανάπτυξης του νησιού, οι αναφορές και η σύνδεση που επιδιώχθηκε ήταν τουλάχιστον ανεπιτυχείς και εν κατακλείδι αν κάποιος θέλει «ντε και καλά» να στήσει κάποιον στον τοίχο, ας στήσει κάποιον άλλο και όχι την τουριστική εικόνα του νησιού.

Γιατί όλον αυτόν τον αγώνα που έχουμε κάνει για την τουριστική προβολή του νησιού μας, δεν μπορεί να τον αμαυρώνει η ανεπιτυχής σύνδεση της με το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Ε όχι λοιπόν, δεν αγιάζει πάντα ο σκοπός τα μέσα. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με την αμαύρωση της τουριστικής εικόνας του νησιού θα πετύχουν κάτι, το μόνο που πετυχαίνουν, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα διχαστικό αποτέλεσμα και μια άσχημη εικόνα σε βάρος του τόπου μας. 

Ακόμα και για το ίδιο το χωριό της Αγάπης είναι άδικη η εικόνα με την οποία παρουσιάστηκε στην παραπάνω εκπομπή. Και το λέω αυτό γιατί στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ «This is Greece» που προβλήθηκε στην Αμερική, Αγγλία και Αυστραλία το Δεκέμβρη του 2016, φροντίσαμε και παρουσιάστηκαν οι ομορφιές του χωριού και το πανηγύρι του Αγίου Αγαπητού, όπως επίσης παρουσιάστηκαν και στο τουριστικό βίντεο της Τήνου, που ως Δημοτική Αρχή επιμεληθήκαμε και υλοποιήσαμε. 

Εκτός λοιπόν από το μελανό θέμα των σκουπιδιών, ας διαλέξουν κάποιοι με ποιο τρόπο θέλουν να παρουσιάζουν τον τόπο τους.

Γνωρίζω πολύ καλά το πρόβλημα των σκουπιδιών και είναι αυτό που  μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας, καθώς επίσης γνωρίζω και  συμμερίζομαι την αγωνία των κατοίκων του χωριού Αγάπη και του Συλλόγου των Αγαπιανών. Όμως δεν θα πάψω να λέω τη γνώμη μου, έστω και αν αυτή δεν αρέσει σε κάποιους ή έστω και αν ασκεί κριτική σε κάποιους άλλους, γιατί είμαι και εγώ καθημερινά εκτεθειμένη στην κριτική και την εμπεριστατωμένη, στοιχειοθετημένη και καλοπροαίρετη κριτική την αποδέχομαι.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ – ΑΣΠΡΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σχόλια:

1 comments:

  1. Ανδρέας Χαραλάμπους4 Μαρτίου 2017 - 8:27 μ.μ.

    Εγώ προσωπικά στις αρχές του καλοκαιριού του16 πέρασα θαυμάσια με την παρέα μου.Καθαρή θάλασσα,ωραίος χώρος διαμονής,πανέμορφα χωριά,φιλόξενοι άνθρωποι πεντακάθαροι τόποι.Με μια λέξη αυμάσιο νησί από κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.