Το δικό του μήνυμα εν όψει του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 εξέδωσε ο Δήμαρχος Τήνου, κος Σίμος Ορφανός και αναφέρει:

Ο  εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί μια διπλή γιορτή, καθώς είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μα και η ημέρα του Ευαγγελισμού της Ελευθερίας  του σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Κοινό στοιχείο και των δύο παραπάνω γεγονότων είναι η σημαντική αξία της ελευθερίας.


Περήφανοι εμείς οι  Έλληνες κρατήσαμε άφθαρτα τα εθνικά μας ιδανικά, την πίστη μας στο Θεό και διατηρήσαμε τη συνείδηση της Εθνικής μας ταυτότητας.

Η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρέθηκε σε χρόνους Επανάστασης στο Ιερό νησί μας, έδωσε το μήνυμα της Ελευθερίας και της Λύτρωσης του υπόδουλου Ελληνισμού.

Ονομάστηκε η Τήνος, νησί του Ευαγγελισμού και το μήνυμά της διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

Με αφορμή την ημέρα της 25ης Μαρτίου ως γνήσιοι Τήνιοι πολίτες, ας διατηρήσουμε άσβεστο το πάθος για την ελευθερία, την μνήμη του ιστορικού μας παρελθόντος και την θρησκευτική μας πίστη  ώστε να μπορέσουμε δυνατά, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος και να κάνουμε πράξη όσα  οραματιζόμαστε.

Θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.