Το κανάλι του ΣΚΑΪ για ακόμα μια φορά ασχολείται με το πρόβλημα των σκουπιδιών που αντιμετωπίζει το νησί της Τήνου. Το θέμα προβλήθηκε στην εκπομπή Eco News. Στην αρχή προβλήθηκε  ακριβώς το ίδιο ρεπορτάζ με αυτό της προηγούμενης φοράς και έπειτα στο στούντιο βρέθηκε ο κος. Ιωάννης Σαγιάς, βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο κος Σαγιάς μεταξύ άλλων ανέφερε "Δεν στοχοποιούμε την Τήνο αλλά είναι χαρακτηριστική περίπτωση και για άλλα νησιά στις Κυκλάδες. Πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις (τοπική εξουσία, κεντρική αυτοδιοίκηση) όχι για να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά για να λυθούν αυτά τα προβλήματα". 


Σίγουρα, πρόκειται για ένα θέμα που όλοι συμφωνούν πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Τήνου. Όμως, θέλουμε να επισημάνουμε πως ένας τόπος όταν κάνει έναν αγώνα για να προβληθεί και να τεθεί εκ νέου στον «Χάρτη» του  τουρισμού, γυρνάει πίσω με χαρακτηρισμούς όπως "Τα σκουπίδια απειλούν τον τουρισμού ή το τουριστικό προϊόν του νησιού". 

Πρέπει σίγουρα, να δοθεί μια λύση στο σημαντικό αυτό θέμα και επιτέλους η Κεντρική Εξουσία του κράτους να σκύψει πάνω από αυτό το σημαντικό πρόβλημα της Τήνου και να βρει την ουσιαστική λύση μαζί και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.