Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων -το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τήνος- έχει χυθεί πολύ μελάνι, έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, πρόσφατο παράδειγμα η έκταση που πήρε το θέμα στο κανάλι του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος Τήνου δεσμευόταν ότι το πρόβλημα αυτό θα έρθει σε κάποια συνεδρίαση κάτι που έγινε.

Με αφορμή και την επιστολή των εξήντα (60) κατοίκων του χωριού Αγάπη που στάλθηκε στο Δήμο Τήνου με αφορμή το πρόβλημα του Δεματοποιητή. Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Μαρτίου και ώρα 19.00 θα συζητηθεί η κατατεθείσας, την 26.01.2017, εκ 60 ατόμων πρότασης, αναφορικά με το ζήτημα: «Λειτουργία Δεματοποιητή – Επιπτώσεις στην περιοχή Κοσίνι».

Όλα αυτά μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Εσωτερικών κο. Σκουρλέτη αναφορικά με το θέμα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να δούμε τις θέσεις που θα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή καθώς και τις τοποθετήσεις της Μείζονος μειοψηφίας (που κατά την θητεία της τοποθετήθηκε ο Δεματοποιητής στο μέρος) της Ελάσσονος μειοψηφίας, που με πρόσφατο Δελτίο της τόνισε εκ νέου την ανάγκη να ξεκινήσει η ανακύκλωση.

Τέλος, στην παραπάνω συνεδρίαση θα συζητηθεί και η τροποποίηση της σύμβασης, αναφορικά με τη συνεργασία του Δήμου Τήνου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.