Διευκρινιστική επιστολή εξέδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την έγκριση από το Γ.Ε.Ν. για τα υδατοδρόμια που πρόκειται να δημιουργηθούν. Η επιστολή του κου Κορνάρου αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα σε site αλλά και στο facebook θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η έγκριση από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ στην οποία αναφέρονται αφορά τη σύμφωνη γνώμη ως προς τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία των περιοχών όπου πρόκειται η ΠΝΑΙ να ιδρύσει υδατοδρόμια. Η έγκριση αυτή, όπως και του Υπουργείου Ναυτιλίας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση βάσει του άρθρου 25 του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α ́ 285/2001).

Όσο αφορά το υδατοδρόμιο Τήνου υπενθυμίζω ότι από το 2014 έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα στην ιδιωτική εταιρία  ̈ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΝΟΥ ΙΚΕ ́ ́ η οποία έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση πολλών εγκρίσεων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Συμπερασματικά θα παρακαλούσα να προβείτε στη διόρθωση των τίτλων των άρθρων σας αφού η εν λόγω έγκριση δεν αφορά το Υδατοδρόμιο της Τήνου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.