Επιστολή προς τον Εμποροεπαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου έστειλε ο αντίστοιχος Σύλλογος της Σίφνου εκφράζοντας την στήριξη του, για το θέμα της λειτουργίας Σούπερ Μάρκετ SYNKA στην Τήνο.

Στο ζήτημα που έχει προκύψει στην Τήνο και αφορά στην ίδρυση και λειτουργία σούπερ μάρκετ SYNKA οι αντιδράσεις του Συλλόγου σας, ως ο πλέον αρμόδιος να έχει και να εκφέρει άποψη, είναι απόλυτα εύλογες και εφιστούν την προσοχή όλων όσοι επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτό.


Το ζήτημα δεν οριοθετείται στο διαχωρισμό ελληνικών και ξένων σούπερ μάρκετ ούτε στην παρεμπόδιση ίδρυσής του. Το ζήτημα σχετίζεται με τον τρόπο ίδρυσής του ( όγκος κτιρίου, αρχιτεκτονική που να συνάδει με τις Κυκλάδες).

Γνωρίζουμε το συγκεκριμένο τρόπο και πλάνο λειτουργίας των εν λόγω επιχειρηματικών ομίλων ανά τον κόσμο απέναντι στη μικρή σε εύρος κλασική εμπορική δραστηριότητα καθώς και την αναστάτωση που προκαλούν σε μικρές τοπικές αγορές όπως είναι αυτές των νησιών μας.

Είμαστε υπέρ του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης που φέρνει όφελος στον καταναλωτή και επαγγελματία στα πλαίσια τήρησης όλων των κριτηρίων και προϋποθέσεων. Είναι αναγκαίο να επιβάλλεται ο απόλυτος σεβασμός στη διατήρηση του αρχιτεκτονικού ύφους και του μέτρου που χαρακτηρίζει τα νησιά μας καθώς είναι αυτά που μάς έχουν δώσει αυτή τη μοναδική παγκόσμια ταυτότητα.

Δυστυχώς οι υπηρεσίες στις Κυκλάδες είναι υποστελεχωμένες και οι πολεοδομικοί νόμοι διάτρητοι. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μεγάλων αλλοιώσεων και καταστροφών που διαπράττονται σε βάρος του χαρακτήρα των νησιών μας. Κύριος γνώμονας είναι μεν το πρόσκαιρο κέρδος κάποιων, το τελικό αποτέλεσμα η μόνιμη καταστροφή δε σημαντικών στοιχείων των τόπων μας. Η προκληθείσα ζημία βαρύνει όσους μένουν πίσω συνεχίζοντας να παλεύουν και να δημιουργούν, σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον όπως αυτό των Κυκλάδων .

Κλείνοντας, στηρίζουμε των αγώνα του Συλλόγου σας για τη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής και την τήρηση του μέτρου που διακρίνει την Τήνο. Εν μέσω οικονομικής και κατ ‘επέκταση κοινωνικής κρίσης δεν μπορεί να θυσιάζονται τα νησιά μας, πόσο μάλλον κάποιοι να καλύπτονται πίσω από αντίστοιχα λάθη του παρελθόντος. Ευελπιστούμε να αποτραπεί η κατασκευή τέτοιων μεγαθηρίων εντός ή εκτός των οικισμών μας, αν αυτά δεν είναι ορθώς μελετημένα και ενταγμένα με ισορροπία, ώστε να μην γίνονται καν αντιληπτά από τον ντόπιο και τον επισκέπτη.

Ο εμπορικός αλλά και ο απλός κόσμος των Κυκλάδων ζει, αγωνίζεται και αναπτύσσεται χρόνια μέσα στις δύσκολες συνθήκες της νησιωτικότητας και δεν διακατέχεται από κανενός είδους σύνδρομα, για αυτό και χαρακτηριζόμαστε ως ιδιαίτερα φιλόξενος, δημιουργικός και ευλογημένος τόπος .

Ελπιζούμε να γίνουν σεβαστές οι θέσεις σας από τα αρμόδια όργανα, να επικρατήσει ο διάλογος και η λογική. Με σεβασμό στη τήρηση των νόμων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οι καλύτερες λύσεις προς όφελος όλων μας.

Παραμένουμε πάντα στην διάθεσή σας

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Πολενάκης Θεόδωρος                                 Ραφελέτος Ιωάννης

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.