Για 27η χρονιά 150 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, λίγο πριν την περίοδο του Αγίου Πάσχα, επισκέφθηκαν, συνοδεία Συναδέλφων Καθηγητών και Μαριανών Αδελφών, το νησί της Τήνου. Ένα νησί που αποπνέει τη γλυκύτητα της Μεγαλόχαρης και ακτινοβολεί το λευκό του φωτός και το μπλε του Αιγαίου.

Βιώσαμε εμπειρίες τόσο ταξιδιωτικές, με την περιήγηση στους γραφικούς οικισμούς του νησιού, όσο – κυρίως – πνευματικές με το ευλαβικό προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα, αντίστοιχα.


Οι μαθητές την πρώτη μέρα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Καθηγητή , κ. Ιωάννη Ψάλτη, πως βρέθηκε η εικόνα τους Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως επίσης και μοναδικά γεγονότα από την ιστορία του ναού και τα τεκμηριωμένα θαύματα της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο νεότευκτο φυτώριο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», όπου με την πολύτιμη βοήθεια του ξεναγού πληροφορήθηκαν για τις καινοτόμες προσπάθειες των κατοίκων του νησιού πάνω στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Έπειτα, είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από την κουραστική καθημερινότητα, περιδιαβαίνοντας στα μοναδικά στενά σοκάκια της Πόλης και να γνωρίσουν τις ντόπιες γεύσεις.Την επόμενη ημέρα, οι μαθητές με ευλάβεια παρακολούθησαν την πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας. Μετά, επισκέφθηκαν τα χωριά Κουμάρος και Βωλάξ. Στο πρώτο, «χάθηκαν» στη μαγεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αισθάνθηκαν την τηνιακή φιλοξενία με το κέρασμα που είχε ετοιμαστεί ειδικά για αυτούς στη Λέσχη του χωριού. Στο δεύτερο, αντίκρισαν - πέρα από τις ολόλευκες οικίες, σμιλευμένες πάνω στους γρανιτένιους βράχους- τη δύναμη της ποίησης πάνω στις πόρτες των σπιτιών και την άγρια ομορφιά του ιδιαίτερου γεωλογικού φαινομένου.

Η διήμερη αυτή παραμονή στο νησί της Παναγίας προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν τις αξίες που πρεσβεύει το Σχολείο μας (πίστη στον Θεό και να αναπτύξουν την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και τον πολύπλευρο χαρακτήρα του πολιτισμού μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της υπέροχης αυτής εκδρομής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον κ. Μάρκο Λεβαντίνο, ο οποίος, μαζί με τον κ. Ιωάννη Ψάλτη, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί 27 ολόκληρα χρόνια για την επίτευξη των στόχων των επισκέψεων των μαθητών μας στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.